Son dakika: Türkiye kırmızı bültenle arıyordu! Ülke duyurdu: Yakalandılar!

Kosova polisi, Türkiye'nin Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) aracılığıyla aradığı iki kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

GİRİŞ 10.01.2024 06:09 GÜNCELLEME 10.01.2024 10:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kosova polisinden yapılan açıklamada, "FAST-Kosova Kaçakları Aktif Olarak Arama Birimi" tarafından bugün iki ayrı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı iki Türk vatandaşının yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Birinci vakada, FAST birimi ile Viti Polis Karakolu arasındaki işbirliği sonucunda, Türk devlet yetkilileri adına Interpol tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçundan aranan ve 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 1960 doğumlu Türk vatandaşı M.K gözaltına alındı. İkinci vakada, FAST birimi ile Priştine Merkez Polis Karakolu arasındaki işbirliği sonucunda, Türk devlet yetkilileri adına Interpol tarafından soygun suçundan aranan ve 10 ay hapis cezası bulunan 1983 doğumlu Türk vatandaşı İ.K gözaltına alındı." ifadelerine yer verildi.

Yakalanan iki kişi için 48 saatlik gözaltı süresi verildiği aktarılan açıklamada, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından bu kişilerin Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiği kaydedildi.

Kosova polisi, geçen yılın eylül, ekim ve aralık aylarında Türkiye'nin Interpol aracılığıyla aradığı üç kişiyi daha gözaltına almıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    10 ay hapis bırakın orda kalsın
    Cevapla
  • temel 3 ay önce Şikayet Et
    iyi de soygun sucuna sadece on ay mi ceza verilmis onun da bir ayi yatmaz tam komedi madem yatmayacak niye ararsin masraf edersin
    Cevapla
  • Yaşasın Kosova 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye kosova arnavutluk, makedonya, bosna hersek ve hırvatistan ile gurur duyuyor. Kıyamete kadar orada özgürce yaşayın. Mutlu olun, Türkiye her zaman yanınızda. Her zaman.
    Cevapla
  • Ertan 3 ay önce Şikayet Et
    10 ay hapiz cezasi dünya da araniyormus
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 ay önce Şikayet Et
    İdam İdam başka oluru varsa söyleyin bilelimm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar