İsrailli milletvekili "Gazze'yi yakın" çağrısını yineledi: Orada masum insan yok!

Likud milletvekili, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı suçlamalarıyla ilgili Lahey'deki davanın görülmesinden bir gün önce Gazze'nin yakılması çağrısını yineledi.

GİRİŞ 10.01.2024 13:53 GÜNCELLEME 10.01.2024 14:04
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İsrailli milletvekili, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı suçlamalarıyla ilgili Lahey'deki davanın görülmesinden bir gün önce Gazze'nin yakılması çağrısını yineledi.

Hakol Baramah radyosuna konuşan Nissim Vaturi, Kasım ayında attığı "Gazze'yi hemen yakın" tweetinden dolayı pişmanlık duymadığını, bu tweetin geniş çapta kınamaya yol açtığını ve Facebook'tan geçici olarak yasaklandığını söyledi.

ORADA MASUM İNSAN YOK

"Sözlerimin arkasındayım. Askerlere zarar vermektense binaları yakmak daha iyidir. Orada hiç masum yok."

Vaturi, IDF'nin masum sivilleri kuzey Gazze'den tahliye etmeyi başardığını söyleyerek “Hala orada olanlara merhametim yok. Bunları ortadan kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı davada öne sürülen konular arasında İsrailli yetkililerin Filistin'e karşı soykırım çağrıları bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 89
  • Don Kişot 4 ay önce Şikayet Et
    Şeytan sen de cehennem de yanarken. İçimiz rahatlayacak. Zalimler için yaşasın cehennem. İblis ten de aşağılık varlık.
    Cevapla
  • Gazze hayranı 4 ay önce Şikayet Et
    biiznillAllah i teâlânın orası sizin gibi köpeklere mezar olur inşallah onlar obebekler masum değil siz katiller mi masumsunuz hak gelecek batıl zahi olacaktır inşaallah
    Cevapla
  • Bingöllü 4 ay önce Şikayet Et
    Evleri basan böcekler gibiler, bunların hepsini yok etmek, dünyanın kurtuluşu demektir.
    Cevapla
  • baran 4 ay önce Şikayet Et
    Zalimliğini alçaklığını açığa vurmuş. Bunu yaparken yaradılış gereği sinsice davranmıyor. İlginç olan bu. Müslümanları bir türlü birleşemeyeceği konusunda hiç bir şüphesi yok. Öyle ya Hamas gece gündüz uykusuz yorgun .çarpışıyor. Hizbullah kuru gürültü. Hala bekliyor.
    Cevapla
  • Kare Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Allah, nurunu tamamlayacak. Sabır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni yasa tasarısı kriptoda 'güven' arayışına çözüm olabilecek mi? Yatırımcının dikkatine!
Paris'e karşı ayaklanma büyüyor: 4 kişi öldü...