İsrail'in paçası tutuştu: Üst düzey hukukçular görevlendirildi

İsrail, Gazze'deki Filistinlilere soykırım yaptığı iddialarına karşı koymak için bu hafta aralarında Holokost'tan sağ kurtulan birinin de bulunduğu üst düzey hukukçuları Lahey'e gönderiyor.

GİRİŞ 10.01.2024 17:26 GÜNCELLEME 10.01.2024 19:15
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

İsrail, Gazze'deki Filistinlilere soykırım yaptığı iddialarına karşı koymak için bu hafta aralarında Holokost'tan sağ kurtulan birinin de bulunduğu üst düzey hukukçuları Lahey'e gönderiyor.

ÜST DÜZEY HUKUKÇULAR GÖREVLENDİRİLDİ

İsrail Yüksek Mahkemesi eski baş yargıcı Aharon Barak ve uluslararası hukuk deneyimine sahip İngiliz avukat Malcolm Shaw, Uluslararası Adalet Divanı'nın 15 üyeli paneline katılacak. İsrail, uzmanlarının Güney Afrika'nın, İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtının soykırım anlamına geldiği yönündeki iddiasını çürütmeye yardımcı olacağını umuyor.

Gazze'deki saldırılardan 23 binden fazla Filistinli şehit oldu 59 binden fazla kişi yaralandı.

DAVA GÜNEY AFRİKA TARAFINDAN AÇILDI

Güney Afrika, İsrail'i Gazze'ye yönelik savaşında soykırım yapmakla suçlayarak ve yaklaşık 10.000'i çocuk olmak üzere 23.000'den fazla Filistinliyi öldüren acımasız askeri saldırının durdurulmasını talep ederek davayı Aralık ayı sonunda açmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 99
  • Tual 4 ay önce Şikayet Et
    Katil netanyahu idam edilmeli
    Cevapla
  • Salih 4 ay önce Şikayet Et
    Bu davayı niye daha önce Müslüman bi ülke açmadı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun Müslüman ülkelere. bunca Müslüman katledilirken davayı bir Afrika ülkesi açtı sizde abd ye yalakalığa devam edin. Allah bunun hesabını sorar unutmayin
    Cevapla
  • Ümit 4 ay önce Şikayet Et
    Biz neden katılmıyoruz dahil olmuyoruz g.afrika erkek de biz soğan cücüğümüyüz. Hani bız şöyle böyle yapıyorduk Selman ı sıkıştırdığımız kadar yapamıyor muyuz..?
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı