Milletvekili adayı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde silahlı saldırıya uğrayan milletvekili adayı Kelimullah Han ile 2 koruması hayatını kaybetti.

Milletvekili adayı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Milletvekili adayı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti
GİRİŞ 10.01.2024 22:06 GÜNCELLEME 10.01.2024 22:25

Dawn gazetesindeki habere göre, Hayber Pahtunhva eyaletinin Kuzey Veziristan bölgesinde, kimliği belirsiz kişiler, 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olan Kelimullah Han'ın aracına silahlı saldırı düzenledi.

Yetkililer, Han'ın ve 2 korumasının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Han, Kuzey Veziristan bölgesinden bağımsız milletvekili adayı olmuştu.

GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ SALDIRILAR ARTTI

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisinden (PML-N) milletvekili adayı Aslam Buledi'ye de Belucistan'ın Turbat bölgesinde silahlı saldırı düzenlendi.

Yaralanan Buledi, hastaneye kaldırıldı.

Belucistan'da geçici hükümetin Başbakanı Ali Mardan Domki, saldırıyı şiddetle kınayarak, eyaletteki tüm milletvekili adaylarına üst düzey güvenlik sağlanması için talimat verdi.

8 Şubat'taki genel seçimler öncesi Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerindeki terör olaylarında artış gözleniyor.

Eski milletvekili Muhsin Davar, 3 Ocak'ta Kuzey Veziristan'da konvoyuna yönelik silahlı saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

İslam Uleması Cemiyeti Partisinden milletvekili adayı olan Kari Hayrullah da 3 Ocak'ta Hayber Pahtunhva'nın Bajaur bölgesinde bombalı saldırıya uğramıştı. Hayrullah, saldırıdan kurtulmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu