Kızıldeniz'deki gerilim! Beyaz Saray'dan "çatışma" açıklaması

ABD yönetimi, Husilerin saldırılarını sürdürdüğü Kızıldeniz'de çatışma peşinde olmadığını ve sonraki adımlar için ilgili paydaşlarla yakın koordinasyon içinde bulunduğunu duyurdu.

Kızıldeniz'deki gerilim! Beyaz Saray'dan "çatışma" açıklaması
Kızıldeniz'deki gerilim! Beyaz Saray'dan "çatışma" açıklaması
GİRİŞ 10.01.2024 22:45 GÜNCELLEME 10.01.2024 23:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde Kızıldeniz'deki son durumu değerlendirdi.

Kirby, Kızıldeniz'de Husilerin devam eden saldırılarıyla ilgili gündemi yakından takip ettiklerini ve hem bölgesel hem de uluslararası aktörlerle yakın temas halinde olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bugün oylanması beklenen Kızıldeniz tasarısına ilişkin Konsey üyeleriyle görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Kirby, "Bu kritik konuda uluslararası bir dayanışma göstermek üzere BMGK üyeleriyle yakından çalışmayı sürdürüyoruz. Muhtemelen bugün oylanacak olan tasarının metni, Husilerin derhal saldırılarını durdurmasını talep ediyor." dedi.

"ABD KIZILDENİZ'DE ÇATIŞMA PEŞİNDE DEĞİL"

Kirby, bölgede tansiyonun artmasını istemediklerini ifade ederek, "ABD, Kızıldeniz'de çatışma peşinde değil, uygun olan sonraki adımlarla ilgili müttefiklerimizle yakın istişarelerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

HAMAS İLE KUZEY KORE ARASINDA ASKERİ İŞBİRLİĞİ EMARESİ YOK

Öte yandan, Kirby, Hamas ile Kuzey Kore arasında askeri işbirliği olduğu ve Kuzey Kore silahlarının Gazze'de kullanıldığı yönündeki iddiaları da değerlendirdi.

Kirby, "Hamas ile Kuzey Kore arasında bir tür askeri ilişki olduğuna yönelik bir emare görmedim. Şu anda bunu teyit edecek bir şey yok elimde." dedi ve Pyongyang ile Moskova arasındaki askeri ilişkileri yakından takip ettiklerini vurguladı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • 654 3 ay önce Şikayet Et
    çatışma peşinde değilsen defol git bölgeden alçaklar sen bölgede olduğun sürece huzur yok bölge ülkelerine bölge halklarına kendi kurduğun terör örgütleriyle yalandan mücadele ediyor kandırıyor aldatıyorsun defol gidin ülkenize aMA ŞU KESİN eğer iran rusya gibi süper güç olsaydı sen asla ortadoğuda olamazdın bunuda bil
    Cevapla
  • Mali 3 ay önce Şikayet Et
    Şeytan abd itrail
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yalançı siz nerdesiniz orası karışıyor dağılıyor
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    İsraile ve abd ye füze roket mermi atan elleri öpüyor saygı ile önlerinde eğiliyorum. Hamas a selam Yemen e selam Hizbullah a selam direnişe devam.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Tum dunyada guveni kaybetmiş sahtekar bir teror devletisiniz alcak bir siyasetiniz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...