İspanya'dan tüm dünyaya Filistin çağrısı! Pedro Sanchez 78 ülkeye seslendi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması gerektiğini kaydederek tüm dünyaya Filistin Devleti'nin tanınması gerektiği çağrısında bulundu.

İspanya'dan tüm dünyaya Filistin çağrısı! Pedro Sanchez 78 ülkeye seslendi
İspanya'dan tüm dünyaya Filistin çağrısı! Pedro Sanchez 78 ülkeye seslendi
GİRİŞ 11.01.2024 02:51 GÜNCELLEME 11.01.2024 03:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son dakika İspanya haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den tüm dünyaya çarpıcı bir Filistin çağrısı geldi.

Sanchez, söz konusu açıklamalarını Madrid'de düzenlenen 8. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında yaptı.

İspanya'dan tüm dünyaya Filistin çağrısı! Pedro Sanchez 78 ülkeye seslendi

'DERHAL VE KALICI BİR ATEŞKES SAĞLANMALI'

Sanchez, "Şu anda izlenecek yol, derhal ve kalıcı bir ateşkes sağlamak ve çatışmalar sona erdiğinde uluslararası bir barış konferansı düzenlemektir." ifadelerini kullanarak, "iki devlet formülüne dayanan ciddi ve inandırıcı bir çözümün uluslararası toplumun desteğiyle gerçekleşmesi gerektiğini" ifade etti.

'FİLİSTİN DEVLETİNİN BATI ÜLKELERİNCE TANINMASINI SAĞLAYACAK ÇALIŞMA BAŞLATILMALI'

Filistin devletinin 130'dan fazla ülke tarafından tanınmasına rağmen halen bazı Batı ülkelerinin resmi olarak bu ülkeyi tanımadığını hatırlatan Sanchez, "Filistin devletinin Batı ülkelerince artık tanınmasını sağlayacak ciddi bir tartışmanın başlatılması gerektiğini" vurguladı.

İspanya'dan tüm dünyaya Filistin çağrısı! Pedro Sanchez 78 ülkeye seslendi

Sanchez, "Filistin ve İsrail'in barış ve güvenlik içinde yaşamasını sağlayacak, iki devletin tanınmasına dayalı çözümün hayata geçirilmesinin zaruri olduğunu, Filistin halkının Hamas'ın eylemlerinin bedelini ödememesi gerektiğini" aktardı.

İSPANYA, FİLİSTİN DEVLETİNİ NE ZAMAN TANIYACAK?

İspanya'da 16 Kasım'da Meclis'ten güvenoyu alarak kurulan azınlık sol koalisyon hükümeti, önceliklerinden birini Filistin devletinin tanınması olarak açıklasa da bunu tek taraflı yapmak istemediğinden, Almanya ve Fransa gibi diğer AB ülkelerini de ikna etmeye çalışıyor.

Başbakan Sanchez, İspanya'nın Filistin devletini tanımasına yönelik sürecin ucunu açık bırakarak, 4 yılı kapsayacak şekilde "bu yasama dönemi içinde olacağını" belirtmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İzmirli 3 ay önce Şikayet Et
    Kılıç korkakta olunca sonuç böyle olur!
    Cevapla
  • Cumali yigit 3 ay önce Şikayet Et
    Batı ülkeleri artık müstakil ülkeler değiller tanisalar ne olur tanimasl ar ne olur onu tanıyan ülkeler Filistin e sahip çıksın o zaman olur
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Müslüman geçinen lider'lere
    Cevapla
  • Yahya 3 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, İlim Güneşi Batıdan doğacak, Kitabı oluduklarında bilim doktrinlerini revize edecekler, biz hala yaşam kılavuzumuza kutsal süs eşyası muamelesi yapmaya devam ediyoruz..
    Cevapla
  • Maşallah 3 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah, La Tahzen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!