Kızıldeniz karıştı! İran'dan 'savaş' açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği hava saldırısını kınadı.

GİRİŞ 12.01.2024 08:42 GÜNCELLEME 12.01.2024 09:18
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Kenani, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kenani, "ABD ve İngiltere'nin, Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırıyı, Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile uluslararası yasaların ihlali olarak değerlendiren Kenani, şunları kaydetti:

"Bu keyfi saldırı, bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığı körüklemekten başka bir işe yaramayacaktır. Uluslararası toplumdan, sorumlu tepki ve eylemlerle; bölgede savaş, istikrarsızlık ve güvensizliğin yayılmasının önüne geçmesini istiyoruz."

ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Zortingen 3 ay önce Şikayet Et
    Kağıttan kaplan mecusi iran
    Cevapla
  • maho 3 ay önce Şikayet Et
    korkak İsrail yandaşları katil İsrail sün nüleri filistinde şehit ediyor kılınız kıpırdamıyor hangi devletin kağıttan kaplan olduğunu görüyoruz katil sünnü soykırımı yapıyor gıkınız çıkmıyor
    Cevapla
  • YETER 3 ay önce Şikayet Et
    Birleşin Müslümanlar. Görmüyor musunuz BİZİ yıllardır Etnik-Mezhep Fitne ile birbirimize kırdırıp, Sömürüyorlar.
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    siyonist lerin siradaki hedefi yemen Yemen e silah destegi gerekiyor yemen e mudale edecek alcak abd ve yandsslari
    Cevapla
  • Haydar hko 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim toplumumuz ilk önce kim düşman tercih yapması lazım iranmı batımı.tek başına abd ab İsrail karşısında duran bir ülkeyi destekleyeceğimize sırf mezhepleri yüzünden düşman görüyoruz oysaki birazcık tefekkürle araştırarak durumu incelesek ne kadar yanıldığımızı göreceğiz ve Müslüman alemin birleşmesini sağlayacagız
    Cevapla
  • ???? 3 ay önce Şikayet Et
    Burada İrana karşı yaptıkları operasyon çok net saçma saçma İranı tenkit etmek kimseyi mutlu etmez bizim gerçek düşmanımız İngiltere dır.... diğerleri piyon veya hav havdir bu sebeple tarihi iyi okumak lazım..
    Cevapla
  • BİTTİ 3 ay önce Şikayet Et
    Etnik-Mezhep kışkırtma BOŞA çıktı. Şimdi Siyonist Vampirleri korkutan BARIŞ zamanı.
    Cevapla
  • Tarih 3 ay önce Şikayet Et
    İran ehli sünnet Muhammedilerin tarih boyunca katilidir batıyla farkı yoktur, batı ne zaman sıkıssa İran ona koltuk değneği olmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!