AB'den Husilere karşı hamle: Kızıldeniz'e savaş gemileri gönderilecek

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico'ya göre Avrupa Birliği (AB), Husi saldırılarıyla mücadele için Kızıldeniz'e en az 3 savaş gemisi göndermeyi planlıyor.

GİRİŞ 12.01.2024 11:59 GÜNCELLEME 12.01.2024 15:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Politico'nun AB Dış İlişkiler Servisine ait belgeye dayandırdığı haberine göre AB, "Kızıldeniz'den Körfez'e kadar daha geniş alanda faaliyet gösterecek yeni bir AB operasyonu oluşturmayı" hedefliyor.

Şubat sonu başlayacağı tahmin edilen operasyon kapsamında "en az bir yıl süreyle çoklu görev kabiliyetine sahip en az 3 savaş gemisinin" bölgeye gönderileceği öne sürüldü.

Fransa liderliğinde Körfez Bölgesi, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'ni kapsayan bölgede yapılan ortak gözetleme operasyonu Agenor'u temel alacak operasyona AB ülkelerinden Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Norveç ve Portekiz'in de katılacağı iddia edildi.

YEMEN'DEKİ HUSİ HEDEFLERİ VURULDU

Amerikan ve İngiliz savaş uçakları, gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da saldırıya destek verdiğini bildirmişti.

ABD medyasındaki haberlerde ABD ve İngiltere ordu kuvvetlerinin en az 12 Husi hedefini vurduğu, saldırıların savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle yapıldığı belirtilmişti.

KIZILDENİZ'DE NELER YAŞANIYOR?

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki katliamları sebebiyle bu rotayı kullanan başta İsrail gemileri olmak üzere Gazze'deki katliama destek veren ülkelerin tankerlerini hedef alıyor. Husiler, 19 Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de toplam 27 saldırı düzenledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    Kutsal topraklarımıza atılan her bir bomba ve yıkımın hesabı mahşerde çok çetin olacak!!! mühlet verilenlerdensiniz !!!
    Cevapla
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    yemen halkı, 7 ekimde savaş halindeyiz deyip sivillere katliam ve soykırım yapan israil gemilerini geçirtmemesi uluslararası haklı bir durustur. malum şuan soykırimla yargılanan bir ülke konumunda Ab çelişkili ve çifte standart uygulamalarına son vermelidir yoksa kendi Avrupa halkndan okkalı bir şamarı yakında gòrecek.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    baherrin e ne oluyorda destek veriyor kukla. Zalim tek millettir. Ey müslümanlar..
    Cevapla
  • YA BİZ? 3 ay önce Şikayet Et
    BAK ŞU Batılılara! Müslümana saldırı olunca nasıl da hemen Birleşiyor!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir