İngiltere'den Erdoğan'ın Yemen tepkisine cevap

Yemen'de Husilere yönelik saldırıyı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren İngiltere Başbakanlık Ofisi, BM Antlaşması'na işaret ederek "meşru müdafaa" hakkının kullanıldığını savundu.

İngiltere'den Erdoğan'ın Yemen tepkisine cevap
İngiltere'den Erdoğan'ın Yemen tepkisine cevap
GİRİŞ 12.01.2024 17:28 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD ile birlikte Yemen'deki Husilere ait hedeflere saldırı düzenleyen İngiltere'nin Başbakanlık Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırılara ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın, ABD ve İngiltere'nin Husi hedeflerini vurmasıyla ilgili "Orantısız güç kullanımıdır. Kızıldeniz'i adeta kan gölüne çevirme hevesindeler" sözüne veren bir Başbakanlık Sözcüsü, buna katılmadıklarını belirterek, saldırıların "sınırlı ve hedefe yönelik" olduğunu söyledi. Sözcü, Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması’nın 51. Maddesi'ne dayanarak "meşru müdafaa" hakkını kullandıklarını savundu.

ABD ve İngiltere Yemen'e saldırdı! Erdoğan'dan açıklama: Değişik haberler alıyoruzABD ve İngiltere Yemen'e saldırdı! Erdoğan'dan açıklama: Değişik haberler alıyoruz

"KIZILDENİZ'DEKİ TİCARİ FAALİYETLERE OLUMLU ETKİSİ OLACAK"

BM Antlaşması'nın 51. Maddesi'nde, "Bu Antlaşma'nın hiçbir hükmü, Birleşmiş Milletler üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez." deniyor.

Sözcü, konuya ilişkin açıklamasında ayrıca, Husilere yönelik saldırıların hemen olmasa bile uzun vadede Kızıldeniz’deki ticari faaliyetlere "olumlu etkisinin olacağını" savundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İngiltere ve ABD'nin, 11 Ocak Perşembe akşam saatlerinde Yemen'e düzenlediği ve 5 Husi mensubunun öldüğü, 6'sının yaralandığı açıklanan saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün cuma namazı çıkışında konuya ilişkin gazetecilerin sorduğu bir soruya yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ve ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarına ilişkin soruyu şöyle yanıtlamıştı:

"Bir defa orantılı bir eylem söz konusu değil. Yani bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır. O orantısız güç kullanımını şu anda Amerika, aynı şekilde İsrail Filistin'de de yapmakta. İran bütün bunların karşısında kendini nasıl korur, ona bakmakta. İngiltere zaten Amerika'yla beraber bu süreç içerisinde hep adımını atmıştır, atmaya devam ediyor. Tabii şu anda Kızıldeniz'i malum bunlar adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler. Yemen Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle bölgede ister Amerika olsun ister İngiltere olsun, onlara karşı gereken cevabı verdiğini ve vereceğini söylüyor. Şimdi bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek Amerika'ya karşı gerek İngiltere'ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Haydar hko 3 ay önce Şikayet Et
    Bırakın bu safsataları adam gibi birbirinizi kollayın ey islam devletleri o zaman bakın herkes nasıl yerine oturuyor ama nerde hepsi alttan ya abd uşağı ya ab uşağı bunlar hiçbşrşey yapamazlar vesselam
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sanamı kalmış meşru hak terörist katil babası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti