Husiler: Dikkatleri, İsrail soykırımından çekmek istiyorlar

Yemen'deki İran destekli Husilerin önde gelen yöneticilerinden Hızam el-Esed, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırıyla dikkatleri İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçlarına başka yöne çekmeye çalıştığını söyledi.

Husiler: Dikkatleri, İsrail soykırımından çekmek istiyorlar
Husiler: Dikkatleri, İsrail soykırımından çekmek istiyorlar
GİRİŞ 13.01.2024 01:01 GÜNCELLEME 13.01.2024 01:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Esed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırıyla çıkarları ve deniz seyrüseferlerini tehlikeye attığını ve bu iki ülkeye verecekleri cevabın "acı verici" olacağını söyledi.

ABD ve İngiltere'nin saldırılarını sonuçları olacağını kaydeden Esed, "Washington ve Londra, düşmanca operasyonlar aracılığıyla dikkatleri Siyonist düşmanın (İsrail) Gazze'deki kardeşlerimize karşı işlediği soykırım suçlarından başka yöne çekmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Esed, ABD ve İngiltere'nin deniz kuvvetlerinin (Kızıldeniz'de) kaybettikleri itibarı bu saldırıyla yeniden kazanmaya çalıştıklarını ve kendilerinin ise Gazze'deki savunmasız insanları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

ABD ve İngiliz savaş uçakları, gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Evcil 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en özgür ülkesi Gazze ve yemendir.Figerleri İsrail'den korkan odleklerdir.Cesaretin yoksa nükleer silahinda olsa kullanamazsin.Cesaretin varsa maytapla bile düşmana korku salarin.husiler Kızıldeniz gemi trafiğini nasıl değiştirdiler.
    Cevapla
  • Süleyman Kılıç 3 ay önce Şikayet Et
    Önemli olan cesarettir zaten ahmak adam. Asıl sen bişey anlamadın yazıdan zırto
    Cevapla
  • Kamal 3 ay önce Şikayet Et
    Keşke Husilerde olan cesaret diğer müslüman devletlerde olsaydı.Demekki hakiki ve tek müslüman onlar.Zulme ve katliama sessiz kalmıyorlar.Allah yardımcıları olsun inşallah!!!
    Cevapla
  • murah han 3 ay önce Şikayet Et
    bu yazıdan bişey cıkaramayan fukara konuştu. adamların maytaptan başka silahı yok neyin cesareti .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...