ABD'den Yemen'deki Husi hedeflerine yeni saldırı

ABD yönetimindeki işgal güçleri, Yemen'de Husilere bağlı hedeflere saldırı düzenledi. Husiler tarafından kullanılan bir radar tesisini hedef alan yeni saldırının, öncekinden daha küçük çaplı olduğu ifade edildi.

ABD'den Yemen'deki Husi hedeflerine yeni saldırı
ABD'den Yemen'deki Husi hedeflerine yeni saldırı
GİRİŞ 13.01.2024 06:28 GÜNCELLEME 13.01.2024 06:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'nin, Yemen'de Husilere bağlı hedeflere saldırı düzenlediği belirtildi.

CNN'nin ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Husiler tarafından kullanılan bir radar tesisini hedef alan yeni saldırının, öncekinden daha küçük çaplı olduğu ve ABD tarafından tek taraflı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Husilere bağlı El-Mesira kanalının haberinde ise "ABD ve İngiltere tarafından başkent Sana'ya bir dizi hava saldırısı gerçekleştirildiği" bilgisi geçildi.

ABD ve İngiliz savaş uçakları dün gece Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

KIZILDENİZ'DE YAŞANANLAR 

Son dönemlerde Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık 2023'te de "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu misyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin pes peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • uquraslan 3 ay önce Şikayet Et
    ya bırakın bu işleri, adamlar peynir ekmek gibi müslüman öldürüyor, kaç abdli kaç ingiliz öldü. boşa uğraşmayın adamlar ölümsüz
    Cevapla
  • ADEMOGLU 3 ay önce Şikayet Et
    Gariban husuler,itrail zulmune dayanamayip buyuk katillere kafa tuttun ,zalimin karsina dikildin,Rabbim fuzelerini isabetli ,menzilini uzak ve siddetinde atom siddetinde eylesin,yurekli yigit muminler
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 3 ay önce Şikayet Et
    sira irana geldi...
    Cevapla
  • Dadas 3 ay önce Şikayet Et
    Zenginler fakirlere saldırıyor.
    Cevapla
  • Adil Düzen* 3 ay önce Şikayet Et
    somali ve yemen kıta sahanlığı anlaşması yaparak eline büyük bir koz alir bakalım haydut Abd ve israil ne yapacak.iki ülke karşılıklı kıta sahanlığı antlaşması yaparsa istedikleri gemiyi kızıldenize sokamaz buna haydut Abd uymak zorundadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik