Yüz binlerce kişi ABD'ye meydan okudu

ABD ve İngiltere, İsrail'in Gazze saldırılarına misilleme olarak Kızıldeniz'de gemileri hedef alan Husileri vurdu. Yemen'de ise, Husilere destek gösterisine yüz binlerce kişi katıldı.

GİRİŞ 13.01.2024 10:00 GÜNCELLEME 13.01.2024 10:38
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD ve İngiliz savaş uçakları, "ticareti güvence altına almak" gerekçesiyle Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki Husi hedeflerine hava saldırıları düzenlemişti.

Bu arada saldırılara karşı Husilere destek için dün Yemen'in başkenti Sana'da düzenlenen gösteriye yüz binlerce kişi katıldı. Husi yetkilisi Yahya Seri, gösteriye 1 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Gösteride elinde silahla kürsüye çıkan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını reddeden ülkelere teşekkür etti. Husi, "ABD ve İngiltere'nin ülkemize saldırması moralimizi ve güçlerimizi etkilemeyecektir. Yemen'e saldırıyı reddeden tüm ülkelere mesajımız şudur: Teşekkür ederiz ve Filistin adına harekete geçin. Bize gelince, onlarla (ABD ve İngiltere) ilgilenmiyoruz." ifadelerini kullandı. Husi, ABD'nin saldırılarının karşılıksız kalmayacağını kaydetti.

KIZILDENİZ'DE NELER YAŞANIYOR?

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki katliamları sebebiyle bu rotayı kullanan başta İsrail gemileri olmak üzere Gazze'deki katliama destek veren ülkelerin tankerlerini hedef alıyor. Husiler, 19 Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de toplam 27 saldırı düzenledi.

Bu kapsamda, ticareti güvence altımna almak isteyen ABD ve İngiltere, gece Yemen topraklarındaki Husi hedeflerini vurdu. Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinin bombalanmasının arsından Husiler, yanıt olarak, ABD ve İngiliz savaş gemileriyle üslerine saldırılar düzenledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 47
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran ve İran'ın desteklediği her oluşum Amerika, İngiltere ve Siyonistler in çıkarlarına hizmet ediyor İslam coğrafyasında neresi işgal edilecekse önce İran oraya el atıp perde ardından huzursuzluk çıkarıyorlar acem oyunu arkasından müslüman katliamı başlıyor Suriye, Irak,libya ,sırada yemen ,Rabbim müslümanlara feraset ve cesaret versin
    Cevapla
  • Kadir çelik 3 ay önce Şikayet Et
    Charls ve biden denilen iki asalak kendini ne zannediyor.?istediği yeri vuracak istediği yeri gasp edecek öylemi.?nerde bu müslüman ülke liderleri.kufur kafir tek millettir.
    Cevapla
  • İrfan Yıldız 3 ay önce Şikayet Et
    Husilere Allah hidayet verip doğru yoldan ayırmasın. Bir müslüman Milyar gavurdan hayırlıdır.
    Cevapla
  • Bilal 3 ay önce Şikayet Et
    İnanmayın bu iran güdümlü sapık Şii lere bunlar israilin çocukları.Bu günlerdeki dikkat çekme eylemleri tamamen gazzeyi unutturmak için .lanet sialar lanet hizbuşşeytan lanet husiker
    Cevapla
  • Oumar 3 ay önce Şikayet Et
    Ehli kıble olduktan sonra lanet okuman sana döner,lanetinle yasarsin artık,fitne zamani değil,gün gelir kâfirler Biitince konuşulur, şimdi konuşanlar ayetin muhalif idir önce ...onları tanımıyorsun,medyadan kötü bildigince konuşuyorsun,benim ehli sünnet ittibam ve hassasiyetin yüzünden o kadar saygı gosterdilerki hâlâ şaşırıyorlar,medya onlarada bizi Amerika sevici ve Suud gibi lgstermiş
    Cevapla
  • Murddas 3 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı yemen e git mesi boşuna değilmiş görüyonuz statejik konumunu ebu cehiller in konrolune girese şaşırma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."