ABD, Hamas liderleri için özel ekip kurdu

ABD dış istihbarat teşkilatı CIA'in, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde olduğu düşünülen Hamas'ın üst düzey yöneticilerini tespit etmek için "görev gücü" oluşturduğu belirtildi.

GİRİŞ 13.01.2024 14:35 GÜNCELLEME 13.01.2024 16:09
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Amerikan The New York Times gazetesinin adını vermediği ABD'li yetkililerden aktardığı bilgiye göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 7 Ekim sonrasında "yeni bir görev gücü oluşturulması" yönünde talimat verdi.

CIA'in öncelik listesinde Hamas'ın 7 Ekim'den önce dördüncü seviyede olduğu ve istihbarat toplamak için az sayıda kaynağın kullanıldığı belirtilen haberde, Sullivan'ın direktifi doğrultusunda CIA'in öncelik listesinde Hamas'ın ikinci seviyeye yükseltildiği aktarıldı.

Hamas konusunda istihbarat toplamak için CIA'in daha fazla para ve insan kaynağı kullanacağı belirtilirken, ABD'nin 7 Ekim öncesinde Hamas konusundaki istihbaratını ise İsrail'e dayandırdığı kaydedildi.

İsrail'in Hamas hakkındaki istihbaratının, 7 Ekim sonrasında önemli ölçüde zayıf olduğunun ortaya çıktığı vurgulanarak, haberde, ABD'li yetkililerin İsrail'den alınan istihbaratı sorguladığı bilgisine yer verildi.

Haberde ayrıca, ABD'nin İsrail'i, "askeri harekatını yeniden düzenleyerek olağanüstü sivil kayıplarıyla sonuçlanacak geniş çaplı saldırılardan ziyade Hamas'ın üst düzey isimlerini öldürmek ve yakalamaya zorladığı" ifade edildi.

"HEDEF BELİRLEMEDE YARDIM EDİYORLAR"

The Intercept internet sitesi de ABD Hava Kuvvetleri'nin yayımladığı resmi belgelere göre, ABD'nin İsrail ordusuna Gazze'deki saldırılarında "hedef göstermede yardım ettiğini" ileri sürdü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder'ın, ABD güçlerinin İsrail'e rehineleri kurtarma konusunda yardım ettiği ve hedef geliştirmeye dahil olmadığı açıklamasının aksine, İsrail'de görevlendirilen personelin saldırı hedefleme konusunda uydu istihbaratı sağladığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 29 binden fazla bombalı saldırı düzenlediği bilgisine yer verilen haberde, ABD ordusunun kasım ayı itibarıyla ilk defa Gazze'de insansız hava aracı görevlendirdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 49
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Zalimler kökünüz korusun zülmünüz başınıza yıkılsın İnşallah masum Filistin Gazze li n masumlardan ne istiyorsunuz abd İngiliz katil İsrail terörist tır ler
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    ABD bir teröristtir.
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    ABD bir teröristtir
    Cevapla
  • HAYDAR 3 ay önce Şikayet Et
    UCM soykırım yaptı olarak Amerika Birleşik Devletleri hakkında da dava açın. Dünyanın başına bela açıyorlar. Amerika, İngiltere ve AB olmasa İsrail çoktan masaya otururdu ve sesini değil kılını bile kıpırtadamazdı.
    Cevapla
  • Ülkem 3 ay önce Şikayet Et
    gel zalim Amerika yönetimi akillarını ruhlarını katil zalim alcak siyonist İsraile satmış zalim herifler zaten yılanın başı sensin artık bunu bütün dünya biliyor bakalım bu zalimlik nereye kadar gidecek allah cc sizleri Kahhar isminlen kahrı perişan etsin inşallah amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı