Son dakika: İran'ın saldırıları sonrası IKBY'den sert açıklama!

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil'de birçok noktada gerçekleşen ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üstlendiği balistik füze saldırılarını en şiddetli şekilde kınayarak, "bu acımasız saldırıları durdurmak için çalışacağız" dedi.

GİRİŞ 16.01.2024 07:58 GÜNCELLEME 16.01.2024 09:18
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

IKBY Başkanı Barzani, X sosyal medya hesabından dün saat 23.30'da Erbil’de gerçekleşen saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

"GEREKÇESİZ SALDIRIDA BİRÇOK SİVİL HAYATINI KAYBETTİ"

Barzani, Erbil’in bir kez daha İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından saldırıya uğradığını, bu "gerekçesiz" saldırıda birçok sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.

"KORKÇA SALDIRI"

IKBY halkına yönelik yapılan bu "korkakça" saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını belirten Barzani, Irak merkezi hükümetini Irak ve IKBY'nin "egemenliğinin apaçık ihlaline" karşı ilkeli bir pozisyon alma çağrısında bulundu.

"BU ACIMASIZ SALDIRILARI DURDURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Barzani, uluslararası toplumdaki ortaklara tekrar eden bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunarak, "Önümüzdeki birkaç gün içinde, masum halkımıza karşı bu acımasız saldırıları durdurmak için uluslararası toplumdaki ortaklarımızla birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

ERBİL'E YÖNELİK BALİSTİK FÜZE SALDIRILARI

IKBY Güvenlik Konseyi'nin yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle saldırı gerçekleştirdiği ve saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.​​​​​​​

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil'deki saldırılara ilişkin, bölgedeki "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • İdris 3 ay önce Şikayet Et
    Ecelin yakındır İran masum insanları hedef alacak kadar kudurdun sen ve destekçi. Erdoğan çocuk katilisiniz
    Cevapla
  • Hamza 3 ay önce Şikayet Et
    Aferim iran nihayet uyandın devam
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran ne zaman gerçekten çok gayrı muslimler ile savasmiski bu gün de savaşsın. Amerika ya diyor ki kurtler vuruyor vurdukları ehli sünnet düğünü olanlar ali cambaz oyunları yemiyor artık İslam aleminin en büyük düşmanı İran'daki molla zihniyetidir
    Cevapla
  • osman 3 ay önce Şikayet Et
    barzani=pkk, hava savunma sistemi alabilsin diye iran eliyle yapılan bir oyun hedef tabii ki biz
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 3 ay önce Şikayet Et
    Bir eve bombalar at, bir aileyi yok et. İsrail yaparsa kötü, İran yaparsa zaten kötü. Kötü işi kötü kişiler yapar. İran Müslümanım diyorsa ondan Müslümanca hareket beklenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"