Türkiye'de görüşmüşlerdi: Suratını yumruklamak istedim

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Lavrov'un suratını yumruklamak istedim." dedi. Bu sözlere tepki gösteren Rusya, "Eğitimsiz, saldırgan insanları Amerikan parasıyla Ukrayna'yı mahvetmek üzere Bakan yaptılar." karşılığını verdi.

GİRİŞ 16.01.2024 11:55 GÜNCELLEME 16.01.2024 13:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, ülkesindeki Rusya işgalinin ilk günlerinde yürütülen ateşkes görüşmelerinde, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u suratından yumruklamak istediğini söyledi.

Ukraynalı bir blogger'la röportajında Kuleba, 2022'de Antalya'da yaptıkları bir görüşmeye değinerek, "En zor görüşmeler gidip düşmanınızın burnuna bir yumruk çakmak istediğiniz ama bunu yapamayacağınız toplantlar. Türkiye'deki görüşmeler çok zor geçmişti." dedi.

Türkiye, savaşın ilk aylarında Ukrayna ve Rusya tarafını Antalya'da görüştürmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Kuleba'nın açıklamalarına, "Eğitimsiz, saldırgan insanları Amerikan parasıyla Ulrayna'yı mahvetmek üzere bakan yaptılar." diye karşılık verdi.

Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı savaş sonrasında Rus ve Ukraynalı müzakereciler olası ateşkes için birkaç defa bir araya gelmişti. Türkiye'nin ev sahiplinde Antalya'da düzenlenen görüşmeye Kuleba ve Lavrov katılmış ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Akıl ister, feraset ister. Elbette becerikli diplomat ve lider ister. Soytarının eline düşerse o ülkede taş üstüne taş kalmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Rus tarafı cok dogru demiş
    Cevapla
  • Turan 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi kökenli amerikan köpeği umarım Rusya tamamını alır ukraynanın
    Cevapla
  • Selahattin UZUN 3 ay önce Şikayet Et
    Çok ayıp çok Lavrov seni sinek gibi boğar Siz israile çalışan ajansınız O Güzel ülkeyi perişan ettiniz Size yazıklar olsun..Halkınıza yazık O insanlara üzülüyorum Rusyaya ağzını açma Çeneni kapa. Sayın Başkan Putine ve Sayın Lavrova Selamlarımı İletiyorum
    Cevapla
  • düzceli 3 ay önce Şikayet Et
    ülkelerini cümle aleme rezil eden komedyen sürüsü...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor