Putin'den gözdağı: Büyük darbe alırlar, bu mümkün değil!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun başarısızlığının devam etmesi halinde, Ukrayna devletinin "ciddi" darbe alabileceğini söyledi.

GİRİŞ 17.01.2024 06:35 GÜNCELLEME 17.01.2024 09:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin, başkent Moskova'da belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine karşı saldırısının "başarısız" kaldığını ifade eden Putin, "Sadece saldırıları başarısız kalmadı, inisiyatif de Rusya Silahlı Kuvvetlerin elinde. Böyle devam ederse Ukrayna devleti çok ciddi bir darbe alabilir." dedi.

Putin, Rusya'nın Ukrayna'da elde ettiği topraklardan vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bunun mümkün olmadığını herkes anlıyor. Ukrayna yönetimi ile Batılı seçkinler de bunu anlıyor. Batı ve Ukrayna'da konuşulan barış formülü, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Rusya ile müzakereleri yasaklayan kararnamesinin devamıdır. Bunlar müzakere sürecini engelleyen koşullar." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA HER KONUDA ANLAŞMIŞTIK"

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın ilk aylarında müzakerelerin yapıldığına dikkati çeken Putin, şöyle devam etti:

* Onlar (Ukrayna tarafı) müzakerelerden vazgeçti. İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Üstelik Ukrayna müzakere grubunun başkanı da imzasını attı. Bu belge bizde. Şimdi ise onlar, dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un yapılan anlaşmaları uygulamamaya ikna ettiğini açıkladılar. Aptal değiller mi? Rusya'dan sorunları barış yoluyla çözmeye hazır olduğuna dair sinyal vermesini ve Kiev'den birlikleri çekmesini istediler.

*  Birlikleri bir gün sonra çektik. Sonra da onlar tüm bu anlaşmaları çöpe attılar. Mesele daha 1,5 yıl önce çözülürdü. Bu, onların (Ukraynalıların) bağımsız olmadığını bir kez daha gösteriyor. Ukrayna'da savaş 2022'de değil, 2008'de NATO'nun kapılarının Ukrayna ve Gürcistan'a açılması yönünde karar alındığında başladı. Ukrayna bağımsızlığını, tarafsız bir devlet olduğuna dair bir deklarasyonla kazandı.

"SİVİL YERLEŞİM BİRİMLERİNE SALDIRI DÜZENLİYOR"

Putin, Ukrayna'daki "özel askeri operasyonu" sürdürerek ülkesinin çıkarlarını koruyacaklarını söyledi.

Ukrayna ordusunun Rusya'nın Belgorod kentine saldırı düzenlediğine işaret eden Putin, "Onlar, bir şey yapabildiklerini göstermeye çalışıyor, askeri sorunları çözmek yerine barbarca hareket ediyor. Sivil yerleşim birimlerine silah seçmeden saldırı düzenliyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Savaşi kim kaybederse o darbe alir, bu her iki tarefe geçerli Puten amca
    Cevapla
  • ahmet yılmaz sivas 3 ay önce Şikayet Et
    adamsın putin
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    ukrayna nın komedyen başkanı abd ,ab ağzına bakarsa olacağı bu onlar savaşın bitmesini istemez,sen kukla olmayacaksın.Olan ukrayna halkına oldu.....
    Cevapla
  • ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Ne aç gözlü adamlar bunlar 17 milyon km kare toprağı varken gözleri yine başka milletlerin topraklarında yayılmacı ve acımasız bir toplum. Türk dünyasını parça parça etmiş asimile ettiler bunlar. On beş tane türk devleti var hiç biri birine yanaşmıyor birleşmiyor bir birleşebilseydi zaten DÜNYA farklı olurdu.
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Putin ülkesini düsmanlardan ve isgal edilmekten koruyor. Batinin yalan haberlerini ve yalan servisine kimse zaten inanmiyor..Bati kaybetti Ukraynada...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi