Pakistan'dan saldırı sonrası İran'a sert tepki!

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin hava sahasının İran tarafından sebepsiz yere ihlal edilmesini şiddetle kınayarak, saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını belirtti.

GİRİŞ 17.01.2024 06:53 GÜNCELLEME 17.01.2024 09:23
Bu Habere 324 Yorum Yapılmış

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ve ciddi sonuçlar doğurabileceği vurgulandı.

Açıklamada, İran'ın Pakistan'ın hava sahasını sebepsiz yere ihlal etmesi şiddetle kınanarak, saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 kız çocuğunun yaralandığı belirtildi.

Pakistan ve İran arasında çeşitli iletişim kanalları olmasına rağmen bu yasa dışı eylemin gerçekleşmesinin daha da endişe verici olduğu vurgulanan açıklamada, "Pakistan'ın güçlü protestosu Tahran'daki İran Dışişleri Bakanlığının ilgili üst düzey yetkilisine iletildi" ifadelerine yer verildi.

"SONUÇLARININ SORUMLULUĞU DOĞRUDAN İRAN'A AİTTİR"

Açıklamada, İran maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı aktarılarak, bu durumun sonuçlarının sorumluluğunun doğrudan İran'a ait olacağının iletildiği belirtildi.

Pakistan'ın her zaman terörün bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit olduğunu ve koordineli hareket edilmesi gerektiğini vurguladığına işaret edilen açıklamada, "Bu tür tek taraflı eylemler iyi komşuluk ilişkilerine uygun değil ve ikili güven ve itimadı ciddi şekilde zedeleyebilir" ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 324
  • Atmaca 3 ay önce Şikayet Et
    Oyun belli İran piyon her zaman da üç büyük müslüman devlet i savaşa sokup İsrail i rahatlamak istiyor siyonizm molla siyonizm de buna ışık tutuyor
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail sıkıştı. İran'ın derdi dikkatleri başka yöne çekmek.
    Cevapla
  • neo 3 ay önce Şikayet Et
    beluciler kürtler gibi devletsiz küçük halklardir.bölgelerindeki birden fazla ülkeye bölünmüştür.afganistan pakistan ve iranda yaşarlar.ingiliz bilerek bu halkları somurge olarak kullanmıştir.ve kullanmaya devam edecektir.bu bolgeler maden ve petrol yataklari ile zengindir.
    Cevapla
  • neo 3 ay önce Şikayet Et
    beluciler kürtler gibi devletsiz küçük halklardir.bölgelerindeki birden fazla ülkeye bölünmüştür.afganistan pakistan ve iranda yaşarlar.ingiliz bilerek bu halkları somurge olarak kullanmıştir.ve kullanmaya devam edecektir.bu bolgeler maden ve petrol yataklari ile zengindir.
    Cevapla
  • Nermin 3 ay önce Şikayet Et
    Su iran tam amerikan yahudi usagi.Gazzenin durumu ney sunlarin yaptiklarina bak.Aptalligin son noktasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!