AİHM'den Yunanistan'a soğuk duş! Göçmenlere ateş açmışlardı...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2014'te Sahil Güvenlik ekiplerinin Keçi Adası (Pserimos) açıklarında Suriyeli düzensiz göçmenlere ateş açtığı gerekçesiyle Yunanistan'ı mahkum etti.

AİHM'den Yunanistan'a soğuk duş! Göçmenlere ateş açmışlardı...
AİHM'den Yunanistan'a soğuk duş! Göçmenlere ateş açmışlardı...
GİRİŞ 17.01.2024 07:13 GÜNCELLEME 17.01.2024 07:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AİHM, İsveç’te yaşayan 3 Suriyeli düzensiz göçmenin, açılan ateş sonucu yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden akrabaları adına 2016 yılında Yunanistan aleyhine açtığı davayı karara bağladı.

Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) yaşam hakkıyla ilgili 2. maddesini ihlal ettiğine karar veren AİHM, Yunanistan'ın, başvuru sahiplerine 80 bin avro maddi tazminat ödemesine hükmetti.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Keçi Adası açıklarında 22 Eylül 2014’te düzensiz göçmen taşıyan botu durdurmak için 13 kez ateş açmıştı.

AÇILAN ATEŞTE 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

AA'nın haberine göre; açılan ateş sonucu 2 Suriye vatandaşı yaralanmış ve 1'i kısa süre sonra yaşamını yitirmişti.

AİHM geçen yıl da 2014 yılında Bulamaç Adası açıklarında boğulan 11 kişiyi kurtarmak için hiçbir şey yapmadığı ve olayın aydınlatılmasına yönelik etkin soruşturma yürütmediği gerekçesiyle, Yunanistan’ı 330 bin avro tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Yunanistan'da Yeni Sol tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün, Yunanistan için utanç verici bir gün olarak hatırlanacak." ifadesini kullandı.

Akdeniz'in bir mezarlığına dönüştüğü belirtilen açıklamada, "yabancı düşmanlığı ve ırkçı içgüdülerin beslenmesinin" göç sorununa çözüm bulunmasını engellediği kaydedildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • habere bak 3 ay önce Şikayet Et
    Ay, Yunan çok korkmuş....
    Cevapla
  • bir müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    vaka: 2014. Dava: 2016. Hüküm: 2024. Adalet : Henüz gerçekleşmedi...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Demek ki insan hayatı bu kadar ucuzmuş.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    cok büyük bir ceza almış şu kanunun ucuzluguna bak
    Cevapla
  • firaset 3 ay önce Şikayet Et
    Akrabaları için tiyatro, müslüman ülkeler için baskı unsuru düzenler ve kararlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri