Erdoğan, Mehmet Şimşek'in Davos'a gitmesini istemedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Davos'a katılmayı planladığı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle kararını değiştirdiği ifade edildi.

Erdoğan, Mehmet Şimşek'in Davos'a gitmesini istemedi
Erdoğan, Mehmet Şimşek'in Davos'a gitmesini istemedi
GİRİŞ 17.01.2024 10:32 GÜNCELLEME 18.01.2024 09:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 15 Ocak'ta İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. 20 Ocak'a kadar sürecek zirvenin bu yılki teması "Güveni Yeniden İnşa Etmek" olarak belirlendi.

Bloomberg'in iddiasına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kurmaylarından, organizatörlerin İsrail-Hamas savaşındaki duruşu nedeniyle Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu'na katılmamalarını istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Davos'a katılmayı planladığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle kararını değiştirdiği ifade edildi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıları "terör saldırısı" olarak nitelendirmiş ve kınamıştı.

KAYNAK: BLOOMBERG
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Davos israilin güdümünde.Doğru bir karar.
    Cevapla
  • piyasacı 3 ay önce Şikayet Et
    bu adamı hatırlıyorum , big reset planını yazan adam. bu saçma şeyi uygulaymayacaklar çin rusya ve brics pusuda bekliyor
    Cevapla
  • hakkı sever 3 ay önce Şikayet Et
    Adam faizi indirir, karşı çıkarsınız. Doları indiririr, karşı çıkarsınız. Faiz yükselir, enflasyon arttı diye şikayet edersiniz. Dolar yükselince hayat standartımız düştü diye ağlarsınız. Eyt yoksa oy yok diye tehdit edersiniz, eyt çıkınca maaş az diye beğenmezsiniz. Demek ki bu memlekette kimsenin birşey bildiği yok. Daha önce denenenleri deneyerek farklı sonuç beklemek bize özgü.
    Cevapla
  • Kutahyali 3 ay önce Şikayet Et
    Ssk emeklileri ne yapsın 42.5
    Cevapla
  • GECE KARTALI 3 ay önce Şikayet Et
    Klaus schwab aynı zamanda dünya Sağlık örgütü nün de figüranı.. çok tehlikeli oynayan biri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!