Pakistan: İran'a karşı tüm seçenekler masada

Pakistanlı üst düzey istihbarat kaynakları, İran'ın dün akşam saatlerinde Belucistan eyaletine yönelik saldırısına verilecek yanıtta tüm seçeneklerin masada olduğunu belirtti.

GİRİŞ 17.01.2024 15:34 GÜNCELLEME 17.01.2024 16:40
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Pakistanlı istihbarat kaynakları, yaptığı açıklamada, İran'ın dün akşam sınır kasabası Panjgur'da "Ceyşul Adl isimli militan gruba" saldırı düzenlediğini iddia ettiğini ancak Tahran'ın masum çocuklara saldırdığını savundu.

Kaynaklar, İran'ın saldırısına karşı Pakistan'ın düşünmeden tepki vermediğine işaret ederek, bununla birlikte Şubat 2019'da Balakot'ta Hindistan'a verilen cevaba atıf yaptı ve İslamabad'ın "yanıt verme" konusunda iyi olduğuna dikkati çekti.

Konuyla ilgili çok önemli ve acil toplantının devam ettiğini belirten kaynaklar, İran'ın saldırısına verilecek yanıtta tüm seçeneklerin masada olduğunu kaydetti.

Kaynaklar, Pakistan'ın bölgesel durumun farkında olduğunu vurgulayarak, Gazze'deki krizin sona ermesi için önemli katkıda bulunamadığı bir dönemde İran'ın gündemde kalmaya niyetli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin hava sahasının İran tarafından sebepsiz yere ihlal edilmesi şiddetle kınanarak, saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 kız çocuğunun yaralandığı belirtilmişti. Açıklamada, Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu ve ciddi sonuçlar doğurabileceği kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69
  • memo can 3 ay önce Şikayet Et
    bu harb olursa Iran diye bir ülke kalmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran Abd'ye, İsrail'e Tehditler yağdırıyor Pakistanada bomba.İranın İslama zerre kadar daydası yok.
    Cevapla
  • Abdullah Türkiyeli 3 ay önce Şikayet Et
    ABD'ye laf yok İsrail'e laf yok. Müslümanlarla uğraş ancak ey korkak sinsi İran.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran in ne zaman hiristiyanlarla savaştığı görülmüş Pakistan nerden çıktı Amerika ve İran birlikte hareket ediyor amaçları İsrail'i korumak İran'dan muslumanlara dost olma
    Cevapla
  • Sivaslı 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika rusyayi tehdit olmaktan çıkarttı şimdi irani kullanıp pakistani zayiflatacak turkiyeye dost ülkeleri zayiflatip turkiyeye diz cokturmeyi hedefliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü