Zelenskiy'den "benim muhatabım sen değilsin" mesajı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Çin Başbakanı Li'nin muhatabı olmadığını kendisinin asıl muhatabanın Çin Devlet Başkanı Xi Xinping olduğunu söyledi. Daha önce basına yansıyan haberlerde, görüşmek istemeyen tarafın Çin olduğunu ifade edilmişti.

Zelenskiy'den "benim muhatabım sen değilsin" mesajı
Zelenskiy'den "benim muhatabım sen değilsin" mesajı
GİRİŞ 18.01.2024 10:47 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta Davos'ta katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nda, Çin Başbakanı Li Qiang'in kendisiyle görüşmeyi reddettiği haberleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Zelenskiy, Çin Başbakanı'nın siyaseten kendisiyle aynı seviyede olmadığını söyleyerek, "Çin Başbakanı ile bizim Başbakanımız görüşür. Ben Çin lideriyle görüşmek isterim. Bildiğim kadarıyla kararları Çin Devlet Başkanı Xi Xinping alıyor. Ukrayna'da da kararları ben alıyorum. Sadece diyalog kurmaya ihtiyacım yok. Karar veren liderlere ihtiyacım var." dedi.

ASLINDA ÇİN'İN MUHATAP ALMADIĞI İDDİASI VAR

Zelenskiy'nin küçümseyici açıklaması, Ukrayna Devlet Başkanı'nın aslında Li ile forumda buluşmak istediğini ancak bu talebin Çin tarafından reddedildiğini öne süren basında çıkan haberler üzerine geldi.

Şu ana kadar Pekin, Ukrayna liderliğiyle herhangi bir yüksek düzeyde toplantı ihtimali hakkında yorumda bulunmazken Zelenskiy'nin açıklamasına da cevap vermedi.

ABD medyasından Politico, Çin'in Davos'ta Ukrayna ile herhangi bir "diplomatik karşılaşmayı" tamamen Rusya'nın isteği üzerine dışladığını bildirdi.

Üst düzey bir ABD'li yetkili basına yaptığı açıklamada, "Pekin, karşılıklı İsviçre-Davos ziyaretleri sırasında Kiev'in toplantı talebini reddetti" dedi.

Adı açıklanmayan üst düzey bir Ukraynalı yetkili ise Politico'ya yaptığı açıklamada, Çin Başbakanı Li ile Zelenskiy arasında herhangi bir görüşmenin başlangıçta planlanmadığını söyledi.

Davos zirvesi öncesinde Zelenskiy'nin yönetim şefi Andrey Yermak, Kiev'in barış planının desteklenmesi için Çin ile görüşmelerin şart olduğunu belirtti.

Zelenskiy'nin Ukrayna'nın ortakları arasında yaklaşık bir yıldır öne sürdüğü tartışmalı 10 maddelik öneri listesi, fiilen Rusya'nın tamamen kabul etmesini talep ediyor. Moskova, planı "saçma" bir plan olarak nitelendirerek, Kiev'in bir propaganda ürünü olarak değerlendirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Firat 3 ay önce Şikayet Et
    Palyaco
    Cevapla
  • ahi 3 ay önce Şikayet Et
    sokak palyoçosu turuncu devrimle. ABD. iktidar a. taşıdı. amaç. Rusya yı. kıskaca. almak. yahudi hizmetkâr ı
    Cevapla
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Takim alacak paran yok yikilmis ukrayna para diye dilencilige cikmistir kesin yada silah abdnin kiralik katili zelenski ukrayna halki sogukta avrupa sokaklarinda yatip kalkiyor banyo yuzu gormuyorlar sirt cantasi sokaklarda yasiyorlar degermi? Bu aptalliga turunc devrimindede yaptiniz cahil halk cahil bakan
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kim takar Yalova kaymakamını?
    Cevapla
  • Hacı Şaban 3 ay önce Şikayet Et
    yakında ülken tümüyle elden gidince görürsün neyle muhatap olacağını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak