Arnold Schwarzenegger, Almanya'da gözaltına alındı

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, açık artırmada satmayı planladığı lüks saatini beyan etmediği gerekçesiyle Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı. Schwarzenegger, 3 saatlik sorgunun ardından para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

GİRİŞ 18.01.2024 11:06 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

"Cehennem Melekleri", "Batman ve Robin", "Terminatör" ve "Komando" gibi filmlerle tanınan Avusturya doğumlu Amerikalı oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya'da gözaltına alındı.

James Cameron'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Terminatör" serisiyle adını dünyaya duyuran ve bir dönem Kaliforniya Valisi olarak da görev yapan 76 yaşındaki Schwarzenegger, ABD'nin Los Angeles şehrinden Almanya'nın Münih kentine geldi.

Münih Havalimanı'na iniş yapan Schwarzenegger, bir derneğe destek amacıyla müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki "Audemars Piguet" marka lüks saatini gümrük yetkililerine bildirmediği fark edildi. Bunun üzerine gümrük yetkilileri tarafından yaklaşık 3 saat alıkonulan Schwarzenegger'e 35 bin euro ceza kesildi.

Aktörün ödemeyi kredi kartı ile yapma talebi de reddedildi. Alman gümrük kurallarına göre, cezanın yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiğini belirten yetkililer, Schwarzenegger'e nakit çekmesi için bankaya kadar eşlik etti. Ünlü ismin cezayı ödedikten sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Schwarzenegger'in saati Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde satma niyetinin bulunması nedeniyle saat için vergi ödenmesi gerektiğini söyledi.

İsviçreli lüks marka "Audemars Piguet" tarafından Schwarzenegger için özel olarak üretilen saatin, Avusturya'nın Kitzbuehel kentinde bir iklim derneği adına düzenlenecek bağış kampanyasında açık arttırmaya çıkarılacağı öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Enişte 3 ay önce Şikayet Et
    Bizde de şeriat isteyenler ellerini kollarını sallayarak adliyeden çıkıyor. Adalet onlarda var.
    Cevapla
  • Şeriat 3 ay önce Şikayet Et
    Allah-u Ekber
    Cevapla
  • Bozkurt 3 ay önce Şikayet Et
    Saçma bence farklı birsey saati satmadan nasıl ceza oluyor
    Cevapla
  • şoför 3 ay önce Şikayet Et
    Takılmayın detaya bu bir siyonist köpek Almanya bunların köpeği nabacağınız ötesini
    Cevapla
  • Aytek 3 ay önce Şikayet Et
    Yisinler birbirlerini gavur uşakları
    Cevapla
  • Z67 3 ay önce Şikayet Et
    Liyakat meselesi birde kayırmacılık yok herkes görevini layıkıyla yapıyor
    Cevapla
  • Faruk Alabora 3 ay önce Şikayet Et
    Siz öyle sanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti