Netanyahu, Hamas'ın takas önerisini reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın esir takası önerisini reddettiğini belirterek, "Savaşı tüm cephe ve sektörde sürdürüyoruz." dedi.

GİRİŞ 21.01.2024 21:26 GÜNCELLEME 22.01.2024 09:31
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, şu ana kadar 110 esiri geri getirdiklerini ve tamamını geri getirmeye kararlı olduklarını ifade ederek, "Hamas’ın teslim olma şartlarını" reddettiğini söyledi.

Esirlerin serbest bırakılması karşılığında Hamas’ın savaşın sona ermesi ve İsrail güçlerinin Gazze’den ayrılması taleplerinin olduğunu belirten Netanyahu, bunu kabul etmeleri halinde "askerlerin boşuna ölmüş olacağını, vatandaşların güvenliğinin garanti altına alınamayacağını ve bir başka 7 Ekim’in an meselesi olacağını" savundu.

Netanyahu, "Savaşı tüm cephe ve sektörde sürdürüyoruz. Hiçbir teröriste dokunulmazlık vermiyoruz. Ne Gazze’de ne Lübnan’da ne Suriye’de ne de başka bir yerde. Kim bize zarar vermeye çalışırsa ona zarar veririz." ifadelerini kullandı.

GAZZE'DEKİ İSRAİLLİ ASKERLER 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenlemiş, çok sayıda İsrailli esir alınmıştı.

Gazze’deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 104
  • MİCANOVİÇ 3 ay önce Şikayet Et
    İlâhi Yâ Râbbi ;" YERYÜZÜNDE BİR TANE YÂHÛDİ BIRAKMA " Amiiiinnnnn....
    Cevapla
  • Yorumcu 3 ay önce Şikayet Et
    israyil kendi esirlwrunden vaz geçmiș anlașılan kassam bűn esirleru öldűrsűnki bizde daha iyi yol alalım peșinde bunlar kendi insanına bile acımaz. Bunların șeytan oldunu binlerce yıldan belli. israyilin sonu yakın.
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Kendi kendimizi kandırmayalım lütfen. Savaşa ara verildi savaş daha şiddetli devam edecek. İran etkisinden çıkanlar, Amerika İngiltere şeytanları tarafından susturuluyor. Türkiye esas hedefte. Irakta Yahudi toprak aldı. Aynı şekilde Türkiye de plan var. Gazze düşerse Lübnan Suriye bir günde işgal edilir ve bu imansızlar Türkiye Hatay'a saldırırlar.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    2 roket atıp esir takası mı? ölen 30bin kişi ne olacak? Netanyahu " ölen o kadar asker ne olacak?" diye soruyorda hamas neden sormuyor? haması da israil kurmuş belli
    Cevapla
  • önce vatan 3 ay önce Şikayet Et
    zağten bu hames israile takas önerisinde bulunması hata gerekiyorsa israillileri halen asir alın ve sürekli keskin nişancılarınızla bu İSRAİL askerlerini ve subaylarını komutanlarını öldürün bunlar bunlardan anlarlar çünkü bu köpek israililin takasla yada insanlıkla alakası hiç olmadı tek dertleri filistini kendi toprakları yapmak savaşa çıkın kaçmayın gerekiyorsa meydanlarda ölün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap