İsrailli esirlerin yakınları İsrail Meclisini bastı: Çocuklarımız ölürken oturamazsınız

Yakınları Hamas’ın elinde esir olan bir grup, İsrail Meclisini (Knesset) basarak milletvekillerinden yeni bir esir takası mutabakatı için çalışma yapmalarını istedi.

GİRİŞ 22.01.2024 14:24 GÜNCELLEME 22.01.2024 15:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yakınları Hamas’ın elinde esir olan bir grup, İsrail Meclisini (Knesset) basarak milletvekillerinden yeni bir esir takası mutabakatı için çalışma yapmalarını istedi.

Bir grup esir yakını, güvenlik görevlilerinin engellemelerini aşarak Batı Kudüs’te yer alan İsrail Meclisindeki Maliye Komitesi görüşmesinin yapıldığı salona girdi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

"Onları (esirleri) geri getirin" yazılı tişört giyen ve pankartlar taşıyan göstericiler, Hamas ile yeni bir esir takası yapılası için milletvekillerine çağrıda bulundu.

Sosyal medyaya yansıyan videolarda, esir yakınlarının İsrail Meclisine baskını sırasında tansiyonun zaman zaman yükseldiği görüldü.

Görüntüde esir yakınlarından birinin “Çocuklarımız öldürülürken siz burada oturmayacaksınız." şeklinde bağırdığı duyuldu.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Gazze Şeridi’nde 136 İsrailli esir bulunuyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Batı Kudüs'teki evinin önünde de çadır kurarak protesto yapan esir yakınları, hükümeti halkın güvenliğini sağlamakta başarısız olmakla suçluyor, esirleri kurtarmak için bir an önce anlaşma yapılması çağrısında bulunuyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Takas makas yok sıkın kafalarına bu tarafda ölü sayısı 20 bini geçmiş azcıkda onların içleri sızlasın
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi Hitler Yahudileri öldürdü ve bu sayede Batı Avrupa Yahudiler tarafından işgal edildi. Bu sayede kıyamet alametleri bir bir gerçekleşti. Bütün dünyayı yaşanmaz hale getirdiler. İsrail devletinin yıkılışına, masum mazlum insan katliamları ile hız verdiler zalim sapmışlar lanetliler bozguncular. Türkler geliyor yakında. Bakalım kaçacak delik bulacak mısınız.
    Cevapla
  • Süleyman 3 ay önce Şikayet Et
    TÜRK KÜRT ARAP IRKLAR FARKETMEZ KARDEŞ ŞİMDİ ÇOK ZOR ACI İÇİNDEYKEN ÖKSÜZ YETİM MAZLUM KARDEŞLERE NE ZAMAN GİTMESİ İYİ OLUR BUNUM BEKLESi OLMAZ AMA HALİFELİK NASİP İÇİN BİRLEŞEMEDİK ÇOK ZORDALAR NE KADAR ÜZÜCÜ KARDEŞ SELAMÜNALEYKÜM
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahrar ismiyle kabul perişan etsin birbirinizi düşürsün
    Cevapla
  • Mete 3 ay önce Şikayet Et
    Yiyin bir binizi Yahudilerin önde gidenleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj