Çin'in Uygur Sincan Bölgesi'nde 7,0 büyüklüğünde şiddetli deprem!

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

GİRİŞ 23.01.2024 01:39 GÜNCELLEME 23.01.2024 01:39
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Son dakika deprem haberleri: Türkiye saati ile (TSİ) 21.09’da Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ÇİN'DE ŞİDDETLİ DEPREM

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

İlk açıklamasında Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildiren USGS, daha sonra depremin merkez üssünü Çin’in Aykol kasabası olarak güncelledi.

SARSINTI ÇOK SAYIDA ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem başta Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan olmak üzere bölge ülkelerinde de hissedildi.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te şiddetli sarsıntıdan ötürü halk paniğe kapılarak evlerini terk etti ve sokaklara çıktı.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle 00.09’da meydana gelen deprem sonucunda ülke genelinde hasar ve can kaybının olmadığını aktardı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı da depremin, Almatı’da 4 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı.

Sosyal medyada, depremin hissedildiği ülkelerde insanların sokağa çıktığı görüntüler dikkati çekti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Revah Fatıma 3 ay önce Şikayet Et
    Mazlum kardeşlerimiz in ahi gökleri tirmaliyor.Ne eşleri ne çocukları kaldı.Olmeden öldürdüler Elbette bu zulme sessiz kalanlar hesabını verecek.Yaziklar olsun kardeşlerinin esaretine kulak tikayanlara.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumlarda ki arkadaşlara soruyorum sizce Doğu Türkistan'da en çok kim yaşıyor Çinliler mi Uygur Türkleri mi? Çinliler doğru cevap hatta uygurların 20-30 katı nüfusları var orada işte bu yüzden oraya gelebilecek bir felaket kesinlikle Çinlilere gelmiş demektir.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    daha dogru durust sincan Turk topragi diyemeyenler
    Cevapla
  • ABDULLAH 3 ay önce Şikayet Et
    DOGU TÜRKİSTAN bağımsız devlet..çin bölgesi başlığınız yanlış...gazze-kudüs nasıl işgal altındaysa,dogu türkistanda katil çin tarafından işgal altında
    Cevapla
  • alperen 3 ay önce Şikayet Et
    Uygur Türklerinin yaşadığı bölgeye Çin Sincan derseniz birileride Gazze filistin topraklarına israil toprakları der ve bu sizi çok üzer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener açıklamalarda bulunuyor
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha