Kızıldeniz'de gerilim had safhada! ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı başlattı

ABD ve İngiltere, Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle yürüttükleri hava harekatı kapsamında Yemen'e saldırı düzenlediklerini duyurdu.

GİRİŞ 23.01.2024 01:15 GÜNCELLEME 23.01.2024 03:17
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Son dakika Yemen haberleri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'de yer alan tüm güçleriyle başta Yemen'in başkenti Sana olmak üzere çok sayıda bölgeye saldırı düzenledi.

Kızıldeniz'de gerilim had safhada! ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı başlattı

ABD, İNGİLTERE VE 4 ÜLKEDEN GÜÇLER BİRLİĞİ

ABD ve İngiltere, Yemen'e düzenlenen harekata Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da destek verdiğini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ortak açıklamada, ABD ve İngiltere silahlı kuvvetlerine ait güçlerin adı geçen diğer 4 ülkenin de desteğiyle Kızıldeniz'deki ticari gemileri hedef alan Yemen'deki Husilere ait bazı noktaları vurdukları belirtildi.

Kızıldeniz'de gerilim had safhada! ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı başlattı

Söz konusu hava saldırılarının Husilerin ticaret gemilerine ve dolayısıyla küresel ticarete yönelik tehditlerini yok etmek amacıyla yapıldığı ifade edilen ortak açıklamada, Husilerin de 11 Ocak'tan bu yana koalisyon gemilerine yönelik balistik füze saldırıları ve ABD ticari gemilerine yönelik insansız hava araçlı saldırılar düzenlediği kaydedildi.

'HUSİLERİN FÜZE VE HAVA GÖZETLEME YERLERİ HEDEF ALINDI'

Açıklamada, "Bugünkü saldırı özellikle Husilerin yer altı depolama sahasını ile füze ve hava gözetleme yetenekleriyle ilişkili yerleri hedef aldı." ifadeleri kullanılırken, vurulan hedef sayısının 8 olduğu kaydedildi.

Kızıldeniz'de gerilim had safhada! ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı başlattı

'YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ'

Kasım ayı ortasından bu yana Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik 30'un üzerinde saldırı yaptığına işaret edilen açıklamada, "Uluslararası toplumun geniş fikir birliğinin bilincinde olarak, kurallara dayalı düzeni, seyrüsefer özgürlüğünü ve uluslararası ticareti korumaya, Husileri denizciler ve deniz ticaretine yönelik yaptıkları kabul edilemez ve yasa dışı saldırılardan sorumlu tutmaya kararlı, benzer düşüncelere sahip ülkelerden oluşan bir koalisyon olarak bir kez daha harekete geçtik." ifadelerine yer verildi.

Kızıldeniz'de gerilim had safhada! ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı başlattı

HUSİLERE UYARI VE TEHDİT

Açıklamada koalisyonun hedefinin bölgede tansiyonu düşürmek ve Kızıldeniz'de istikrarı sağlamak olduğu vurgulanarak, "Husilere uyarımızı tekrarlamak istiyoruz. Devam eden tehditler karşısında dünyanın en kritik su yollarından birindeki hayatları ve serbest ticaret akışını savunmaktan çekinmeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Abd ve yandaşları sizin yaptıklarınız kabul edilemez sonunuz yakın dır inşallah Şüphesiz zafer ALLAH ın olacaktır.
    Cevapla
  • Bekir 3 ay önce Şikayet Et
    1 dünya savaşı devam ediyor
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    önemli olan filistin ile sınırı olan suriye ve lübnan üzerinden iranin en az mossad ajanı kiralık katil beşerin saltanat,iktidarını desteklediği kadar 2.kerbela yaşanıp çocuk bebek demeden masum insanlar aç susuz bırakılıp katledilirken,Aliye hüseyine söz verip yarıyolda bırakıp,ihanet ettiği gb.ihanet etmeyip,laf üretmekten vaz geçip filen harekete geçmesi.zalime biat adalet zulüm etmek
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 3 ay önce Şikayet Et
    ABD yanına diğer yancılarını almadan tek başına savaşamaz. abd ve ing. gariban ülkeleri vurur vururkende yanına yancı arar bulur. Bunlar tek başına bir devletle bire bir savaşamaz. abd afganistana koalisyonla saldırdı. tek başına kaçtı yancıları oradan daha sonra binbir bela ile ayrıldı. ALLAHIM ABD NİN İNG. FRN.ALM.RUSSYA NIN ÇİNİN BELALARINI VER İNŞALLAH.
    Cevapla
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    esfel-i safilin ler. artık bu iş böyle olmayacak. müslümanlar savaşamıyor. dünyanın her yerinde suikast yapacağız. başkanlar elçiler zengin Yahudiler ölmeli. bunlar ancak ölü den anlar. terör nasıl olurmuş gösterilmeli bunlara. bana da birini göstersinler bende öldüreyim destek veren bir yahudi, başkan, bürokrat,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...