Bahçesine göktaşı düşen Türk zengin oldu

Geçen yıl Almanya'daki evinin bahçesine bir göktaşı düşen Türk zengin oldu. Göktaşını uzmanlara götürdüğün belirten Şahin, bir alıcı bulduğunu ve satıştan elde edeceği gelirle mülk alacağını söyledi.

GİRİŞ 23.01.2024 08:43 GÜNCELLEME 23.01.2024 10:06
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan 46 yaşındaki Mahmut Şahin'in başına adeta talih kuşu kondu.

Geçen yıl 25 Nisan'da evinin bahçesine düşen meteoru inceleyen ve uzmanlara götüren Şahin, göktaşının çok değerli olduğunu fark etti.

Almanya'nın Bild gazetesine konuşan 46 yaşındaki Şahin, "Göktaşının düştüğünü duyurduğumuzda dünyanın çok farklı bölgelerinden teklifler geldi. Hindistan'dan bir alıcıyla da görüştük. Katar'da açık artırmaya çıkarılacaktı. Bir kere ABD'den de satın almak isteyen insanlar geldi." dedi.

3.7 kilogram ağırlığındaki göktaşını birçok uzmanın incelediğini ve uzmanların bu taştan çok etkilendiğini söyleyen Şahin, göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğunu ve birkaç milyon kilometre seyahat ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu keşfeden bilim insanları taştaki metal oranının yüksek olduğunu vurguladı.

Bild gazetesine konuşan Şahin, "Sonuçlanmak üzere olan somut görüşmeler içindeyiz." derken, alıcının kim olduğunu ise açıklamadı. Şahin, göktaşının fiyatını da söylemezken fiyatının 200 bin euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

GAYRİMENKUL ALACAK

Şahin, satıştan elde edecekleri gelirle ne yapacağını da söyledi.

Şahin, "Gelecek parayı güvenli bir şekilde, belki de bir mülke yatıracağım. Taş Almanya'da kalacak, bu ailem ve benim için önemliydi. Almanya'dan bir teklif almasaydık onu saklayacaktık." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Nazlı. Cakiroglu 3 ay önce Şikayet Et
    Allah. Helalinden. Versin. Alın. Teriyle. Ve. Emekle.
    Cevapla
  • Gariban ciftci 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da bizde bu hasetlik oldukça milletçe bizden bi cacık olmaz
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 ay önce Şikayet Et
    O kadar taş yere çarpacak ,hiç etrafa etkisi olmayacak. O hızla yere çarpsa etrafta ev bırakmaz günlerce manşet olurdu. Sen gel saatte bilmem kaç km hızla yere çarp,yuvarlana yuvarlana git bahçede dur
    Cevapla
  • Emir 3 ay önce Şikayet Et
    5 katlı apartmandan atsan yere gömülür bee
    Cevapla
  • kont 3 ay önce Şikayet Et
    şansa bak bizde olsa o taş penceden girer başımızı yarardı ölür giderdik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı