AB'den İsrail'e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler

Üst düzey AB yetkilisi Borrell, AB toplantısına katılan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, "Akdeniz'de yapay ada" önerisiyle ilgili video izletmesine tepki göstererek, bu videoların görüşülen konularla ilgisi olmadığını söyledi.

GİRİŞ 23.01.2024 11:11 GÜNCELLEME 23.01.2024 11:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere dün Brüksel'de bir araya geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki toplantıya ayrı zamanlarda katıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz

"BİZE ALAKASIZ VİDEOLAR İZLETTİ"

Katz'ın toplantı sırasında bakanlara gösterdiği 2 video tepki çekti. Katz, ilk olarak Orta Doğu'yu Hindistan'a bağlayan bir demir yolu projesi ile Akdeniz'de Gazze açıklarında "yapay ada" projesinin yer aldığı videolar izlettirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dışişleri bakanlarının toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Katz'ın toplantıdaki tutumunu eleştirdi.

Katz'ın ele alınan konularla ilgisi olmayan videolar izlettiğini ifade eden Borell, İsrailli bakanın toplantıdaki süresini ülkesindeki durumu veya Gazze'deki yüksek can kaybı sayısı hakkında endişelerini dile getirmek için harcayabileceğini söyledi.

Bakanların Katz'a İsrail'in güvenliğini garanti eden kalıcı bir barışın Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu söylediğini belirten Borell, "Bu kesinlikle onun fikrini değiştirmedi, aksi yönde bir şey de beklemiyorduk." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell

"FİLİSTİN'İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Borell, bakanların Gazze'deki sivil can kaybı sayısının yüksek olduğu, insani yardımın ulaştırılamaması nedeniyle durumun hayal edilebileceğinden çok daha kötü olduğu konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ile de görüştüklerini belirten Borrell, "Avrupa Birliği'nin Filistin yönetimine desteğini yineledik. Yıl sonunda Filistin yönetiminin çalışmalarına katkı payı ödemesini gerçekleştirdik. Filistin yönetiminin mali açıdan en güçlü destekçisi olduğumuzu hatırlatmalıyım. Biz Filistinlilerin en büyük uluslararası bağışçısıyız ve öyle olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Hamdi 3 ay önce Şikayet Et
    Bunun anlamı oldurmesine göz yumduklari İsrail'in pisliğini ödenekle temizliyoruz medya önünde biraz İsrail'e cikisiyorlar güya iyi polis kötü polisi oynuyorlar insanliginiz batsın barbarlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hıristiyan alemiyle dalga geçiyorlar
    Cevapla
  • büyük tehlike 3 ay önce Şikayet Et
    Avrupalı liderler yahudi tehlikesini ve abd ve avrupada yahudilerin ne kadar köklendiklerini ve yayıldıklarını hala anlayamadılar. Avrupa ve abd için yeni bir büyük tehlike yahudiler
    Cevapla
  • misafir 1 3 ay önce Şikayet Et
    Dalga geciyorlar insanlarla, sonu feci olur bu islerin, israil iyi ce dengeyi kaybetti, Musibeti cagriyor artik,
    Cevapla
  • Arimli 3 ay önce Şikayet Et
    Filistin sizden bağış değil vatanını istiyor onu verin Filistin kendine yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu