Hülya Yiğitalp'in SpaceX'te çalışan oğlu hayatını kaybetti

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp'in SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak çalışan 31 yaşındaki oğlu Yiğit Tokbey ABD'de geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 23.01.2024 11:57 GÜNCELLEME 23.01.2024 12:21
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Amerika'nın Kaliforniya Eyaleti'nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, genç bir Türk uzay mühendisi hayatını kaybetti. Kazada birçok aracın karıştığı ve hayatını kaybeden kişinin Sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu Yiğit Tokbey olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, "SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında meydana gelen çoklu araç çarpışmasının sonucunda hayatını kaybetti. Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak görev yapıyordu. Kazanın kesin nedeni hala soruşturulmaktadır." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikan uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak çalışan Tokbey'in, şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu bilinmektedir.

Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey'in cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra Türkiye'ye getirilerek Adana'da defnedilecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 57
  • İF 3 ay önce Şikayet Et
    Oradaki yerel gazete den Yol karanlık ve kesif sisli ve 2017 model moto guzzi markalı motor viraja hızlı giriyor röfüje çarpıp yere savruluyor ve maalesef Arkadan gelen araçların altında kalıyor Çok yazık Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Adamlar işi Türkler öğrenmesin dese başta işe almazdı çok zavallı yorumlar görüyorum ölen gence Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • inspektör Kolombo 3 ay önce Şikayet Et
    şüpheli ölüm ? İsrail'in yurt dışı istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın suikast timi devrede ?
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Herşey olabilir belki şehit ettiler belki kaza iyi araştırma yapılmalı
    Cevapla
  • Cengizhan 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kim ki şehit edecekler ? Ülkesi için mi calisiyormus şirketi için mi ?
    Cevapla
  • İBRAHİM.K 3 ay önce Şikayet Et
    Herşeye komplo diye bakarsanız işiniz zor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Olay hangi ülkede gerçeklesiyor ilk önce ona bakacan ondan sonra yorum yapacan davaro olay Korsanlar Biriliği Ülkesin de gerçekleşmişse her şey ortada
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sen hayata uyumaya devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı