Onlarca Ukraynalı esiri taşıyan uçak Rusya'da düştü

Ukraynalı esirleri taşıyan uçağın, Rusya'da düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan toplam 74 kişi de hayatını kaybetti. Rusya Savunma Bakanlığı, uçağı Ukrayna'nın ateşlediği bir füzenin düşürdüğünü öne sürdü. Ukrayna ise iddiayı yalanladı.

GİRİŞ 24.01.2024 12:43 GÜNCELLEME 26.01.2024 11:25
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Ukraynalı esirleri taşıyan İl-76 tipi uçağın Rusya'nın Belgorod Bölgesi'nde düştüğü açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu uçakta 65 Ukraynalı askeri esirin yanı sıra 6 kişilik mürettebat ve refaketçi 3 kişinin daha bulunduğunu belirtti. Uçakta bulunan toplam 74 kişinin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

Olay anına dair yayınlanan görüntüde, uçağın alev topuna döndüğü görüldü.

"UÇAĞI UKRAYNA DÜŞÜRDÜ" İDDİASI

Eski general, Rus milletvekili ve Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartapolov, uçağın üç füzeyle vurulduğunu öne sürdü. Kartapolov, "Ukrayna yönetimi yaklaşan değişimin farkındaydı ve esirlerin nasıl teslim edileceği konusunda bilgilendirildi. Ancak İl-76 uçağı, Almanya'da üretilen IRIS T veya Patriot uçaksavar füze sisteminden gelen üç füzeyle düşürüldü. Uzmanlar bunu çözecek." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, savaş esirlerini taşıyan uçağın Ukrayna tarafından vurulduğunu açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, radarlarda iki Ukrayna füzesinin tespit edildiği bildirildi.

UKRAYNA'DAN YALANLAMA

İddiaları yalanlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ise, Kremlin'i "Ukraynalı mahkumların hayatlarıyla oynamakla" suçladı. Ukrayna Devlet Başkanı, uçaktaki 74 kişinin tamamının ölümüne neden olan kazayla ilgili uluslararası bir soruşturma başlatılması çağrısında bulunurken "Rusların Ukraynalı savaş esirlerinin hayatlarıyla, yakınlarının duygularıyla ve toplumun duygularıyla oynadığını" gösterdiğini söyledi.

Ukrayna, Rusya'nın yolcuların takas için gönderilen Ukraynalı savaş esirleri olduğunu iddiasının ise incelendiğini söyledi. Ukrayna ayrıca, Moskova'nın geçmiş takaslarda olduğu gibi belirli bir süre için belirli bir hava sahasının güvenli tutulmasını talep etmediğini belirtti.

Ukrayna-Rusya sınırındaki Belgorod, son dönemde sık sık Ukrayna ordusunun saldırılarına maruz kalmıştı. Geçen ay bölgeye düzenlenen bir füze saldırısında 25 kişi ölmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 54
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Birbirinizi yeyin dünya sizden kurtulsun
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Abd düsürdü baska kimse yapamaz
    Cevapla
  • LinuxSuat 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya gürcü yahudi putin, ukrayna yahudi zelenski iki yahudi slavları ve rusya'daki Türk topluluklarını öldürtüyor.
    Cevapla
  • Recep 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler dünyayi mahfediyorlar
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 3 ay önce Şikayet Et
    Zelensky Yahudisi Ukrayna'lıya göz yaşı getirdi , ne güzel bir.ülkeydi Ukrayna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En ucuz otomatik araçlar belli oldu: İşte 1 milyonun altındaki otomobiller
Selçuk Bayraktar'dan annesine özel plaket!