Tayvan'da soğuk hava 145 can aldı

Tayvan'ı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıklar 10 derecenin altına düştü, son 48 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 145'e çıktı. Japonya'da etkili olan şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Tayvan'da soğuk hava 145 can aldı
Tayvan'da soğuk hava 145 can aldı
GİRİŞ 24.01.2024 14:18 GÜNCELLEME 24.01.2024 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin ile egemenlik ihtilafında olan Tayvan'ı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıklar 10 derecenin altına düştü. Aşırı soğuklar nedeniyle son iki gün içerisinde 145 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal İtfaiye Ajansı'ndan (NFA) yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin kronik hasta ve aynı zamanda yaşlılar olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerin ölüm sebebi ise ani kalp durması olarak açıklandı.

NFA açıklamasında özellikle kalp-damar hastaları ve yaşlılara, etkisi önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenen devam soğuk hava şartlarına dikkat edilmesi uyarısı yapıldı.

Yeni Taipei Şehri İtfaiye Şefi Li Ching-an, ısınmak için soba kullanacak olan Tayvan halkının havalandırmaya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

JAPONYA DA KARA TESLİM

Japonya'da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok araç, şehirler arası yollarda mahsur kalırken, iç hat uçuşları ve tren seferleri iptal edildi.

Osaka ve Nagoya eyaletlerini birbirine bağlayan Meishin Otoyolu'nda onlarca araç mahsur kalırken, yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Shiga, Kyoto ve Hyogo eyaletlerinde de karayolu ulaşımının şiddetli kar yağışından etkilendiği belirtilirken, Niigata eyaletindeki Kan-Etsu Otoyolu'nda ise bir kamyonun otobüs ile çarpışması sonucu 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Serkan 3 ay önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun Tayvalıları yüce yaradan yardımcısı olsun! Gerçek dost ve samimi kültürlü çinliler Tayvan da yaşıyor! Tayvan da demokrasi ifade özgürlüğü din ibadet vr innanç özgürlüğü vardır!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim