Rusya'dan İsveç'in NATO üyeliğine dair ilk açıklama

TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılımına onay vermesinin ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 24.01.2024 14:30 GÜNCELLEME 24.01.2024 14:50
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İsveç'in, Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılımına onay vermesinin ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

TÜRK MECLİSİNİN KARARI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu, Türk meclisinin bir kararıdır. Türkiye’nin verdiği egemen bir karardır. Türkiye ne de olsa NATO üyesidir, bu bir gerçek. Kendi yükümlülükleri ve kendi ittifakıyla pazarlık süreçleri var." ifadelerini kullandı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 114
  • Hasan hollanda 3 ay önce Şikayet Et
    ülkemiz şu an dan itibaren dikkatli olmadı lazım ne Avrupa ne Amerika bu ana kadar sözlerin eri olmadılar Türkiyenin tek müttfigi Rusyaaa olmalıdııır gerisi hep yalan dostlar enerji de onlarda gıda da onlarda ben Putin’i derim en azından Mert adam zararı yok ama digerlerin zararı cook slm
    Cevapla
  • gandalf 3 ay önce Şikayet Et
    Ruslar mert adamdır lakin rakibin olmasın neyse yinede isvece hayır diyorum
    Cevapla
  • hadi leeeeeeeen 3 ay önce Şikayet Et
    Ruslar ve mertlik? Adamlar çatalcaya kadar geldiler be. Balkanları karıştırıp osmanlıyı çökerttiler. 1831 de yunanistanı bizden kopardılar. Daha 100 sene önce doğu anadoluda katliam yaptılar. git biraz tarih öğren .
    Cevapla
  • yiğido 3 ay önce Şikayet Et
    isvecin her olayında sessiz kalalım. Rusya isveci vurmalıdır. vuracaktır da. Türkler olarak abd ye . kadar güvenimiz yok. abd terörist dir.
    Cevapla
  • mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    zengın cocuk mafyanın elıne dustu sımdı abd sılah satar asker gonderır ve sonuc esaretıne gırmıs olur ısvecmı abd yı kurtaracak abd mı ısvecı kurtaracak tum dunya abd ye calısmak zorunda yoksa ulkede bombalar patlıyor
    Cevapla
  • insanlık 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizin hakkında Hayırlısı olur inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...