Ethnos: Başak Demirtaş, İmamoğlu'na kaybettirir

Yunan basınından Ethnos, Başak Demirtaş'ın İBB Başkanlığı'na olası adaylığının, İmamoğlu için yenilgi anlamına gelebileceğini belirtti. Haberde, muhalif kesimin bu durumun farkında olduğuna dikkat çekildi.

GİRİŞ 26.01.2024 11:00 GÜNCELLEME 26.01.2024 12:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'nin de uygun görmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday olmak istediğini açıkladı.

Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "DEM Parti'nin karar vereceği bir konu." diyerek, Başak Demirtaş'la alakalı kendisinin yorum yapamayacağını belirtti.

Daha önce İmamoğlu lehine haberler yayımlayan Yunan basını, Başak Demirtaş'ın aday olması durumunda İmamoğlu'nun seçimi kaybedebileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Ethnos'un "Başak Demirtaş: İmamoğlu'nu 'tehdit eden' kadın" başlıklı haberinde, 31 Mart belediye seçimlerinin beklenenden erken hızlandığına dikkat çekildi.

Haberde, "İstanbul'dan aday olarak gösterilirse, sol kesimin ve Kürt kökenli seçmenlerin oyunu alabilir. Fakat bu, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden seçilmesine mal olabilir." denildi.

Yine haberde, muhaliflerin, Başak Demirtaş'ın aday olması halinde İmamoğlu'nun kaybedeceği düşüncesine sahip olduğu ifade edildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34
  • Ali biçim 2 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu zaten kaybetti hiç şansı yok İstanbul llu İmamoğlu nu seçtiğine gerçekten çok pişman
    Cevapla
  • uğur 3 ay önce Şikayet Et
    Bir sonraki yunan seçimlerinde atina dan aday gösterilirse hiç şaşırmam.
    Cevapla
  • Ahmet Emin Dağlar 3 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu çok konuşan, çok konuşulan showmen biri olduğunu ama iş yapan, icraatçı biri olmadığını bu 5 yılda İstanbul halkına ispat etti... Balon patladı, Başak aday olmasa da kaybedecek zaten... Bye bye İmamoğlu../
    Cevapla
  • Kudüs-2025* 3 ay önce Şikayet Et
    çok süpriz bir aday çıkarsa ibb yi alır selçuk bayraktar favorimdi lakin olmadı ikinci favorim sinan ogandır bağımız olarakta girse kazanır kendisi
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 3 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse yonan, Ekremin derdi ile dertleniyor.Niye acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı