Fidan'la Cameron, İstanbul'da görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'la görüştü. Bakan Fidan, Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

GİRİŞ 26.01.2024 13:22 GÜNCELLEME 26.01.2024 16:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'la İstanbul'da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın İstanbul Temsilciliğindeki görüşmede, başta Gazze olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Fidan ve Cameron, 90 dakika baş başa görüşmelerinin ardından, çalışma yemeği formatında heyetler arası görüşmeye geçti.

GÖRÜŞMEDE MASAYA YATIRILAN KONULAR

Dışişleri Bakanı Fidan'ın Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladığı görüşmede, NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerine de değinildi.

Cameron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı kararını imzalayarak, ilgili protokolü onaylamasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Karadeniz'in güvenliğinin önemine de değinilen görüşmede iki bakan, başta ticaret, ekonomi ve savunma sanayii olmak üzere, Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkileri her alanda güçlendirme kararlılıklarını da teyit etti.

İNGİLİZ BAKAN "ATEŞKES" TURUNDA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cameron'ın Gazze'de sürdürülebilir ateşkes çabaları kapsamında İsrail, Filistin, Katar ve Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Balta 3 ay önce Şikayet Et
    Ingilizler bu ara Turkiyeye çok gelip gidiyor amma bu gelislerin gazze ile pek alakası olmasa gerek çünkü lanetli kavmi Kudüs'e bu köpekler yerleştirdi. Ve bundan vazgecmediler. Karadenize natonun girmesi ve Ukrayna meslesinde rusyadan uzak durmamizi istiyorlar.
    Cevapla
  • Araphan 3 ay önce Şikayet Et
    İngilizler dünya sahnesinden çekildiği an bütün fitneler sönecek lanet olsun onlara
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 3 ay önce Şikayet Et
    Bu naylon tipler, Karabağ gibi uzatır. Uzatır ki sonra istedikleri gibi işgal meşrulaştırmak. Zaman geçtikçe onun sayıyor adam. Yok İsrail e Filistin toprağını çaldırıp ülke yaptılar. İsrail'in ülke yeri Almanya, Avrupa topraklarıdır. Vebal onların. Bu konuda mütalaalar başlatılmalıdır.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Şu Gazzedeki bebekleri insanların halini gösterseydiniz her yete adın da görmediyse görsünler eseriniz deyin yüzleri utanmaları varsa insanlarda baksınlar artık
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    İki devletli çözümü herkes dillendiriyor bunu İsrail kabul etmiyor peki İsrail i bunu kabul etmeye kim zorlayacak uluslar arası toplumu takmayan İsrail ABD nin haricinde kimse ikna edemez İsrail ABD nin gayri meşru devletidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"