Kanada'dan son dakika Türkiye kararı! Ambargolar resmen kaldırıldı

Kanada, 2021 yılından beri Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargoları kaldırdı. Karar, İsveç'in NATO'ya üyelik süreçlerinin onaylanmasıyla yürürlüğe girecek.

GİRİŞ 26.01.2024 19:44 GÜNCELLEME 27.01.2024 09:36
Bu Habere 309 Yorum Yapılmış

Son dakika Kanada haberleri: Kanada, Türkiye'ye yönelik 2021 yılından bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı.

Kanada'dan son dakika Türkiye kararı! Ambargolar resmen kaldırıldı

TÜRKİYE'YE YÖNELİK AMBARGOLAR KALDIRILDI

Reuters kaynaklı son dakika haberine göre Kanada ve Türkiye, kullanım alanlarının şeffaf olması karşılığında dron parçaları ihracatını yeniden başlatma konusunda anlaşmaya vardı.

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini kabul etmesinin ardından Kanada'nın Türkiye'ye silah ihracatına yeniden başlayacağı bilgisi verildi.

Kanada'dan son dakika Türkiye kararı! Ambargolar resmen kaldırıldı

NE OLMUŞTU?

Kanada, 2021 yılında Azerbayca ordusunun Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda Ermenistan'a karşı Türkiye'de üretilen İHA'ları kullanmasını gerekçe göstererek ihracat iznini iptal etmişti.

Kanada'dan son dakika Türkiye kararı! Ambargolar resmen kaldırıldı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 309
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İsveç'in Nato'ya girmesine hatta komple Nato'ya ne gerek varmış ki? Nasıl olsa gevur gevuru destekler. Madem Nato varmış da Amerika Ortadoğu'da aynı ittifak içinde bulunduğu Türkiye aleyhine terörü niye destekliyormus? Diğer Nato ülkeleri Amerika'ya "bu da ne" diye neden demezlermiş? Bu ne biçim Nato ittifakıymış?
    Cevapla
  • ANTIKaypakZemin 2 ay önce Şikayet Et
    Hani onlar vermedi biz daha iyisini yaptik haberleri nerde???
    Cevapla
  • memett 2 ay önce Şikayet Et
    fasa fiso zaten artık vermediği parçaları kendimiz üretiyoruz daha iyisi YERLİ OLANI YAPMAK GELİŞTİRMEK DAHA İYİSİNİ YAPMAK
    Cevapla
  • ZİNCİR 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan "Afferin" hevesinden kurtulamadınız gitti!
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar oradan ucuza geliyor alalım demiş mercesedes Türkiye'den parça alıyor mesala demiş. Bunlar araba parçası değil milli güvenlikle ilgili kritik parçalar. Madem üretiyoruz üreterek geliştirebiliriz dış bağımlılıga son verebiliriz. Bu dediğiniz 1950 de uçak üretirken biz size daha ucuza verelim üretmeyinle aynı mantık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...