15 yıl sonra bir ilk! ABD o ülkeye nükleer silahları konuşlandıracak

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, ABD artan Rusya tehdidi nedeniyle İngiltere'de bulunan üssüne nükleer silah konuşlandırma kararı aldı.

15 yıl sonra bir ilk! ABD o ülkeye nükleer silahları konuşlandıracak
15 yıl sonra bir ilk! ABD o ülkeye nükleer silahları konuşlandıracak
GİRİŞ 27.01.2024 15:43 GÜNCELLEME 27.01.2024 16:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

   HABER7

Rusya-Ukrayna savaşı ve sonrasında yaşanan İsrail-Filistin savaşının ardından dünya yeni bir gerilime sahne oluyor. İngiltere merkezli The Telegraph gazetesi çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetede yer alan habere göre, ABD 15 yıl aradan sonra ilk kez İngiltere'ye nükleer silah yerleştirmeyi gündemine aldı.

HİROŞİMA'YA ATILANDAN 3 KAT FAZLA KAPASİTEYE SAHİP

The Telegraph gazetesi, ABD'nin Avrupa'da çok tehlikeli bir adım atma girişiminde olduğunu duyurdu. Habere göre, ABD, 15 yıl aradan sonra ilk kez İngiltere'ye nükleer silah yerleştirecek. Teleggraph'ın ulaştığı Pentagon raporlarına dayandırılan haberde "ABD, hava üssüne Hiroşima'ya atılan bombanın kapasitesinden üç kat daha fazla nükleer savaş başlığı yerleştirmeyi planlıyor" ifadelerine yer verildi. Haberde ABD'nin bu kararını artan Rusya tehlikesi nedeniyle aldığı belirtiliyor.

NÜKLEER SİLAHLAR 2008'DE GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Edinilen bilgiye göre, nükleer silahlar İngiltere'de ABD'nin kullandığı son iki askeri havaalanından biri olan Suffolk'a konuşlandırılacak. Bu üste yıllarca tutulan nükleer silahlar, 2008 yılında Moskova'nın Soğuk Savaş tehdidinin azalmasının ardından geri çekilmişti. İddialar gerçekleşirse, ABD 15 yıl sonra İngiltere'ye ilk kez nükleer silah yollayacak.

İNGİLTERE'DE TARTIŞMALARA YOL AÇTI

ABD'nin nükleer silah konuşlandırma kararı Rusya ve Çin tarafından eleştirilirken İngiltere'de de tartışmalara yol açtı. Çok sayıda kişi nükleer silahların ülkeyi nükleer bir saldırının hedefi haline getireceğini belirtiyor. Diğer bir görüşte ise NATO'nun caydırıcılığı için kararın doğru olduğu savunuluyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 35
  • 456 3 ay önce Şikayet Et
    yerleştir bakalımdünyada sümer asur babil nice medeniyetler gibi sağ ebedi kalacakmısın zalim kafirler
    Cevapla
  • Muhammet Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Ya rahman ve rahim Allahım iblisin insan suretindeki kafirlerden sana sığınır sana yalvarırım azmışların belasını kendi ocağına ve kanlarını kendi kaşığına doldurasın kâfirlerin şerlerinden Rabbime sığınıyoruz /Türk ulusu olarak Amin ya Rabbim
    Cevapla
  • Samsun 3 ay önce Şikayet Et
    Amin amin inşallah
    Cevapla
  • Samsun 3 ay önce Şikayet Et
    Amin amin inşallah
    Cevapla
  • afacan 3 ay önce Şikayet Et
    iyi de ingiltere binlerce var usa iki tane koysa ne ayni guc de olan bile var akli sira yalakalik bu olan ulkeye iki daha koysan ne olacak amac ne ben varim msj sadece zaten kendilerinde bunlerce atom nukler var usanin en iyi køpegi onu biliyoruz
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 ay önce Şikayet Et
    O silahlar Amerika ya düşerse hiç şaşmam rusya bir sistem yapar köpeğin inine atar o bombayı
    Cevapla
  • Ahmet Yüksel 3 ay önce Şikayet Et
    İNŞALLAH TÜM KAFİRLER BİRBİRLERİNİ YOK EDERDE MAZLUMLAR RAHAT BİR NEFES ALIR. RABBİM FİLİSTİN, SURİYE, IRAK, YEMEN, DOĞU TÜRKİSTAN, ARAKAN, MYANMAR, SOMALİ VE DİĞER MAZLUM İNSANLARIN AHLARI BÖYLE ALINMIŞ Olur
    Cevapla
  • Nuri yalçın 3 ay önce Şikayet Et
    Nükleer savaşta olan yoksul masum insanlara olur diğerleri sığınakta kurtulur onun için asla böyle birşeyi dileme
    Cevapla
  • Süleyman 3 ay önce Şikayet Et
    AMİn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız