Batı'lı bir ülke daha UNRWA’ya yardımları askıya aldı!

Estonya milyonlarca Filistinli mülteciye hizmet veren UNRWA'ya yardımları askıya alma kararı aldı. Daha önce de ABD, Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere ve Hollanda UNRWA'ya yardımları kestiğini duyurmuştu.

GİRİŞ 28.01.2024 21:32 GÜNCELLEME 29.01.2024 10:01
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine Estonya’nın UNRWA’ya yapılması planlanan finansal yardımları askıya aldığını duyurdu.

Arap Birliği'den Batı'ya UNRWA tepkisi: İsrail'in sistematik kışkırtma kampanyasıArap Birliği'den Batı'ya UNRWA tepkisi: İsrail'in sistematik kışkırtma kampanyası

Çalışanlarının İsrail ve Filistin arasında çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine bir ülke daha Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na yönelik yardımları askıya aldı. Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna yaptığı açıklamada, "UNRWA'ya yönelik son dönemdeki çok ciddi iddialarla ilgili olarak Estonya, örgüte finansman sağlamaya devam etmeyecek" ifadelerini kullanarak, iddiaların "hızlı ve derinlemesine araştırılması" çağrısında bulundu.

YARDIMLARI ASKIYA ALAN ÜLKE SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere, Hollanda ve ABD, UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 220
  • Musa 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar müslümn kardeşine yardımcı olacak . Gayri müslimlere yardımı askıya almalı KIZILAY. IHH gibi kuruluşlar.
    Cevapla
  • Polat 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist şeytan terörist ülke bozmaları bunlar aksi beklenemez zaten
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 3 ay önce Şikayet Et
    Biz yeteriz haram kanlı paraları onların olsun
    Cevapla
  • Bba 3 ay önce Şikayet Et
    Petrol zengini Müslüman ülkeler ne yapıyorsunuz siz destek olun
    Cevapla
  • İsoBaba 3 ay önce Şikayet Et
    Paraları ABD ve İngiltere'ye akıtarak saltanatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Hakan 3 ay önce Şikayet Et
    İşte medeni ( ! ) Batı nın gerçek yüzü. Kendi menfaatleri söz konusu olunca insan haklarına saygılı ama başkası için sömürgeci ikiyüzlü faşist katil Batı. Sonunuz yakın inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek