Kamala Harris, ABD üssüne saldırının arkasındaki ülkeyi açıkladı

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Ürdün’deki üslerine düzenlenen saldırıda İran’ı hedef göstererek, “Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan grupların alçakça saldırısı sonucu hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tutuyoruz” dedi.

GİRİŞ 29.01.2024 01:10 GÜNCELLEME 29.01.2024 09:32
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında Tower 22 adlı ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Harris, “Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan grupların alçakça saldırısı sonucu hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tutuyoruz. Dualarımız onların sevdikleri ve yaralılarla birlikte” dedi.

"SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Saldırıda ölen askerleri ABD Başkanı Biden gibi "vatansever" olarak nitelendiren Harris, “Tüm ulusumuz bu savaşçıları, hizmetlerini ve nihai fedakarlıklarını sonsuza kadar onurlandıracaktır. Başkan Biden’ın da açıkça ifade ettiği üzere terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız” dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Tower 22 adlı üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurmuştu. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 61
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kâfir canavarlar, siz üç askerin yasını tutuyorsunuz da, gazzedeki insanlar o kadar şehidin yasını nasıl tutuyor, hiç düşünüyormusunuz.
    Cevapla
  • k.maraş'lı 3 ay önce Şikayet Et
    Bu coğrafyadan defolun enerji hırsızları
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    inşallah beter olun hepiniz aynısınız
    Cevapla
  • gokhan 3 ay önce Şikayet Et
    ulusunuzun orda isi ne diye soran yok, enigine cucugune kadar yerin dibine gecin zalimler
    Cevapla
  • İrfan 3 ay önce Şikayet Et
    Ne işiniz var taaaaa buralarda, fitne-fesat değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar