Yunan gazetesi 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştırdı

2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Yunan gazetesi Kathimerini Türkiye'nin drone ve denizaltı alanında lider konumda olduğunu yazdı.

GİRİŞ 29.01.2024 16:03 GÜNCELLEME 29.01.2024 16:22
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye’ye 40 yeni F-16V ve 79 modernizasyon kiti satışını onayladı. Bu bağlamda DSCA bildiriminde 23 milyar dolarlık tahmini satış maliyetine yer verildi. ABD aynı anda Yunanistan’a da F-35A savaş uçağı tedarikine izin verdi.

F 35 satışlarının Ege'deki güç dengesini yeniden gündeme getirdiğini belirten Yunan gazetesi Kathimerini gazetesi 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran bir haber yayınladı.

Haberde  "ABD'nin Yunanistan'ın F-35 çok rollü savaş uçağını satın almasına ve F-16 savaş uçakları ile yükseltme kitlerinin Türkiye'ye satmasına yeşil ışık yakması, iki sözde NATO müttefikinin aslında karşı karşıya olduğu ve rekabet halinde olduğu gerçeğini vurguluyor. " ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE AÇIK ARA ÖNDE 

Haberde iha alanında iki ülke kıyaslanarak Türkiye'nin açık ara önde olduğu kaydedildi:

Dronlar:

Türkiye Yunanistan'ın açık ara önünde. İHA alanında Türkiye, “ Türk Malı ” drone üretimini ticari avantaja dönüştürerek ihracat gücü olmayı başardı. 2023 yılında Türk savunma sanayisi (temsilcilerinin iddia ettiği gibi) 5,5 milyar avroya ulaştı ve bunun büyük çoğunluğu İHA'lar ve ilgili sistemlerle ilgili. Türk İHA'larının daha önce Polonya, savaş mağduru Ukrayna ve Arnavutluk gibi Avrupa ülkeleri tarafından satın alındığı hatırlatılırken, listede Azerbaycan, Libya, Etiyopya, Somali, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerin ve neredeyse tamamının yer aldığı hatırlatıldı. 

Donanma

ABD ve Fransa'dan aldıkları gemilerin Ege Denizi üzerindeki güç dengesi konusunda önemli olduğunu ancak genel anlamda yaşlı bir filoya sahip olduklarını belirten Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin ise son yıllarda , yerli üretim gemilerle gemi inşa kabiliyetini de önemli ölçüde artırdığını bildirdi.

Denizaltılar

Türkiye'nin insansız denizaltılar alanında lider konumunda olduğunu belirten gazete Yunanistan'da da benzer bir çabanın olduğunu yazdı:

Deniz Kuvvetleri düzeyinde Türkiye, insansız denizaltılar ve su üstü gemileri alanında yurt içinde halihazırda inşa edilmekte olan iki tip denizaltı ve su üstü gemileri alanında lider konumdadır. Yunanistan'da da önümüzdeki yıllarda benzer planların yapılması için çaba gösteriliyor.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 72
  • Yurtseven 2 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan a türkiye ollarak zeytin dallı uzatacak değilliz PKK in lavron yapılanmasını unutmatık teröristlere Avrupa pasaportu vermelerini de unutmadik güclü türkiye ollarak ortadoğuda ayağimiza bullaştirilacak Yunanistan da bırakmayız
    Cevapla
  • ------ 2 ay önce Şikayet Et
    2010 yılında 11 milyon nüfusu olan yunanistanın nüfusu şuan 10 milyona düşmüş durumda . zaten 2040 yılında falan yunan kalmayacak kendiliğinden yok olacaklar . o yüzden reisin yunan politikası çok doğru . hiç savaşa falan gerek yok . bizim öncelikli hedefimiz ortadoğu ve kafkaslar olmalıdır .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yunanlılar rahat olsun. Yunanistan'ı işgal edersek kıyamete kadar CHP iktidar olur. Sanki Yunanistan bizi işgal etmiş gibi olur. Bu yüzden AKP iktidarda olduğu sürece Türkiye Yunanistan'a saldırmaz.
    Cevapla
  • Harbinger35 2 ay önce Şikayet Et
    Tipik ukrayna vakası yunanistan.Malesef aklı selimi seçemedi bu ülke...
    Cevapla
  • frdun 2 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan piyondur tıpkı PKK gibi, onun ne taraftan hamle yapacağı yunanlıların elinde değildir, birileri oynar onlar geri çekilir, yıpratma politikası..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!