İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

"Devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan eski Pakistan Başbakanı İmran Han ve eski Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, 10 yıl hapis cezası aldı. Han'ın ve Kureyşi'nin partisi, cezalara itiraz edeceklerini söyledi.

İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı
İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı
GİRİŞ 30.01.2024 11:03 GÜNCELLEME 30.01.2024 11:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pakistan'da mahkeme, "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan ve tutuklu yargılanan eski Başbakan İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'yi 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Hakim Abul Hasnat Zülkarneyn, devlet sırlarını ifşa etmekle yargılandıkları davada, 10'ar yıl hapis cezası aldıklarına ilişkin mahkeme kararını, Ravalpindi'de Adiala Hapishanesi'nde bulunan İmran Han'a ve Kureyşi'ye sözlü olarak iletti.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Sözcüsü Seyit Zülkifar Buhari, Han'ın ve Kureyşi'nin haklarında verilen hapis cezalarına ilişkin üst mahkemeye itiraz edeceklerini kaydetti.

Eski Başbakan İmran Han, yargılandığı yolsuzluk davasında, mahkemenin hakkında verdiği tutuklama kararının ardından 5 Ağustos 2023'te polis tarafından yakalanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Han hakkında yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında verilen 3 yıl hapis cezası, 29 Ağustos 2023'te ertelenerek eski Başbakan'ın kefaletle serbest bırakılmasına hükmedilmişti. Ancak 30 Ağustos 2023'te hakim Abul Hasnat Zülkarneyn, savcılığın talebi üzerine "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan Han'ın tutukluluk süresini uzatmıştı.

Eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de benzer sebeple 19 Ağustos 2023'te İslamabad'daki evinde yakalanarak cezaevine gönderilmişti

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • ALLAH cc BÜYÜK 2 ay önce Şikayet Et
    "Köleniz değiliz" diyen ceza alıyor?!
    Cevapla
  • YA BİZDENSİN.. 2 ay önce Şikayet Et
    Global Çete Asya'da!
    Cevapla
  • Misafir babuş 2 ay önce Şikayet Et
    Adamı yediler be, pakistan ordusu siyasette çok aktif bizim eski durumlar gibi, aynı olay mısırda mursiye oldu
    Cevapla
  • Ayaz4242 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika'nın güdümünde iktidara gelen kişiler. Pakistan için herseyini feda etmiş İmran a 10 yıl vermesi çok garip gün geldiğinde yaptıkları hatanın ne kadar ağır olacağını görecekler ama çok geç olacak......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!