Japonya'da meydana gelen depremde yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Japonya'da meydana gelen depremin bilançosu ağır oldu. Hayatını kaybedenler yanı sıra, binlerce insan yaralandı ve on binlerce bina da kullanılamaz hale geldi.

Japonya'da meydana gelen depremde yüzlerce kişi hayatını kaybetti
Japonya'da meydana gelen depremde yüzlerce kişi hayatını kaybetti
GİRİŞ 30.01.2024 12:26 GÜNCELLEME 30.01.2024 12:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

tJaponya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısı gittikçe artıyor. İçinde hala kayıpların da olduğu bildirilen enkazda kurtarma çalışmaları hız kesmeksizin devam ediyor.

DEPREMİN AĞIR BİLANÇOSU

Japonya'nın Ishikawa eyaleti 1 Ocak’ta güne 7.6 şiddetinde depremle uyandı. Yaklaşık 1 ay geride kalırken, felaketin bilançosu netleşmeye başladı.

Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 238’e yükseldi.

ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ DEVAM EDİYOR

Ishikawa eyaletindeki yaklaşık 39 bin 900 hanede elektrik kesintilerinin sürdüğünü doğrulayan yetkililer, en az 41 bin 890 hanede ise su kesintilerinin devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan, felaketten etkilenen 14 bin 228 depremzedenin kurulan 487 geçici barınakta kalmayı sürdürdüğü kaydedildi.

Deprem bölgesindeki Komatsu Havaalanı'nın normal faaliyetlerine döndüğü bildirilirken, onarım çalışmalarının bittiği Noto Havaalanı'ndan Tokyo’ya yapılan seferlerin yeniden başladığı açıklandı.

JAPONYA METEOROLOJİ AJANSI UYARDI

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) ise deprem bölgesinde gündüz sıcaklık değerlerinin artacağını açıklayarak, eriyen karların heyelan riskini artırabileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, bölge sakinlerini heyelan riskine karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • -Gözlemci 3 ay önce Şikayet Et
    K.Merkezli depremde 50 bin kişi öldü
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın gücüne yetecek hiç bir kul yapımı inşaa yoktur, Allahu Ekber.....
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Nazar değdi adamlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız