ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’daki başkanlık seçimlerine muhalefet adaylarının katılmasının yasaklanması nedeniyle ABD’nin Venezuela’ya petrol, doğal gaz ve altın sektörlerine yönelik yaptırımlarını yeniden uygulayacağını duyurdu.

ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...
ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...
GİRİŞ 30.01.2024 19:05 GÜNCELLEME 30.01.2024 19:10
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Son dakika Venezuela haberleri: ABD, Venezuela’nın petrol, doğal gaz ve altın sektörlerine yönelik daha önce kaldırdığı yaptırımları yeniden uygulamaya başlayacağını açıkladı.

ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...

VENEZUEALA'NIN PETROL VE DOĞAL GAZ SEKTÖRLERÜNE YAPTIRIM

Muhalefet adaylarının engellenmesinin geçtiğimiz sene ekim ayında Barbados'ta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Üniter Platform temsilcileri tarafından imzalanan Barbados Anlaşması’na aykırı olduğu belirtilen açıklamada, bu yılki seçimlere tüm adayların katılmasına izin verilmesi konusunda ilerleme kaydedilmemesi halinde 18 Nisan 2024'ten itibaren ABD’nin Venezuela’nın petrol ve doğal gaz sektörlerine yeniden yaptırım uygulayacağı aktarıldı.

ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...

ABD 14 GÜN SÜRE TANIDI

ABD’nin ayrıca Venezuela devletine ait altın madenciliği şirketi Minerven ile ilgili işlemlere izin veren lisansında iptal edildiği aktarılan açıklamada, söz konusu şirketle iş yapan ABD’lilerin tüm işlemlerini sonlandırması için 14 gün süreleri olduğu ifade edildi.
Açıklamada, “ABD, taraflar arasındaki diyaloğu ve Venezuela halkının demokratik bir gelecek özlemini destekleme konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde sürdürmektedir. Uluslararası toplum ve Venezuela'daki siyasi yelpazede yer alan tüm barışçıl demokratik aktörlerle birlikte çalışmaya ve Barbados Anlaşması’ndaki ilkelere geri dönülmesini teşvik etmek üzere elindeki mekanizmaları kullanmaya devam edecek. Barbados Anlaşması, Venezuela'nın uzun süredir devam eden siyasi, ekonomik ve insani krizinin çözülmesi ve Venezuela'da rekabetçi ve kapsayıcı seçimlerin gerçekleştirilmesi için en uygun mekanizma olmaya devam etmektedir” denildi.

ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...

MADURO, EN İDDİALI RAKİBİNİN SEÇİME GİRMESİNİ ENGELLEDİ

Venezuela Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz cuma günü Maduro'nun bu yılki seçimlerde en iddialı rakibi olan Maria Corina Machado'nın kamu görevinden 15 yıl boyunca men ederek, başkanlık seçiminde aday olmasını engellenmişti.

ABD'den son dakika Venezuela kararı! Maduro'ya ağır darbe! Süre verildi...

2015'TEN BERİ 900'DEN FAZLA YAPTIRIM UYGULANIYOR

Venezuela’ya 2015’ten bu yana ABD, Avrupa Birliği (AB), Panama ve Kanada tarafından uygulanan yaklaşık 900 yaptırım bulunuyor. ABD, 2019’da Venezuela ile bütün diplomatik bağlarını koparmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • celik 2 ay önce Şikayet Et
    ABD yi kimse kaleye almiyor artik demokrasiden bahseden amarika öce kendi ülkesine demokrasi getirsin
    Cevapla
  • doktor 2 ay önce Şikayet Et
    ABD şeytandır
    Cevapla
  • Nurettin Şimşek 2 ay önce Şikayet Et
    Kahr ol ABD
    Cevapla
  • DELİ DUMRUL 2 ay önce Şikayet Et
    Lan abd sana ne? Venezüela senin vilayetin mi? Sen ne karışıyon? Sizin içinizde bir alt yapı var ki lanet mi lanet. Abd halkı! Ne siz onlardan kurtulabilirsiniz. Ne onlar sizin iliğinize kadar bitirmeden bırakır. Tüm dünyaya sizin çocuklarınızı mahvederek meydan okuyor.
    Cevapla
  • İşin esası 2 ay önce Şikayet Et
    Şu nalet abd ortadan kalkmadan ki bir ucu ingilizdir,bu dünyaya rahat huzur gelemeyecektir gerçekten.Zira bu iki unsuru da siyonistler yönetmektedir.Vallahi artık ruslarla ve tüm ortadoğu ile bir birliktelik yaparak bu hükümranlığı sona erdirmemiz lazım daha fazla geç olmadan.Ondan sonra biz ruslarla kozumuzu paylaşırrız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...