Ortadoğu barut fıçısı! ABD korkunç tehlikeyi itiraf etti: Patlamaya hazır...

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Ortadoğu'da yaşanan sürecin bir dönüm noktası olduğunu itiraf ederek, "Son 40 yılda Ortadoğu'yu bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm." dedi.

GİRİŞ 31.01.2024 04:52 GÜNCELLEME 31.01.2024 09:33
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika Ortadoğu haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'de gemi ticaretine taş koymaları ve son günlerde Irak ve Suriye'deki ABD üslerine artan saldırıların ardından ABD'den çarpıcı bir açıklama geldi.

Ortadoğu barut fıçısı! ABD korkunç tehlikeyi itiraf etti: Patlamaya hazır...

'SON 40 YILIMDA ORTADOĞU'YU BU KADAR PATLAMAYA HAZIR NADİREN GÖRDÜM'

CIA Direktörü Burns, Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs için kaleme aldığı "Ajanlık ve Devlet Yönetimi: Rekabet Çağı İçin CIA'in Dönüşümü" başlıklı makalede uluslararası ilişkileri ilgilendiren pek çok temel başlıkta görüşlerini paylaştı.

7 Ekim'de Hamas saldırılarıyla başlayan ve İsrail'in Gazze'de halen devam eden katliamlarıyla gerilimin sadece bölgeyi değil tüm küresel sistemi ilgilendirdiğini kaydeden Burns, sürecin hassasiyetini, "Son 40 yılımın büyük kısmını Ortadoğu'da ya da bu bölge üzerine harcadım ve Ortadoğu'yu daha karmaşık ve bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm." ifade etti.

Ortadoğu barut fıçısı! ABD korkunç tehlikeyi itiraf etti: Patlamaya hazır...

'BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN ANAHTAR, İRAN'LA BAŞ EDEBİLMEKTİR'

Burns, bölgesel düzlemde İran-İsrail denklemine ilişkin, "İsrail'in ve bölgenin güvenliği için anahtar, İran'la baş edebilmektir. İran rejimi mevcut krizde güçlenmiştir ve son bölgesel uzantısına kadar savaşmaya hazır gözükmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Ortadoğu barut fıçısı! ABD korkunç tehlikeyi itiraf etti: Patlamaya hazır...

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Felanca 2 ay önce Şikayet Et
    halbuki biz abdyi hep katil, hep hırsız,hep eşkiya olarak gördük ve izledik. Şimdide filistinlileri katleden kuduz domuz israil terör örgütüne yardım ve yataklık etmektesiniz
    Cevapla
  • Albatros 2 ay önce Şikayet Et
    Sizi gidi sizi İsrail'in güvenliği için türkiyeyi durdurmak lazım yalandan İran üzerinden oynuyorsunuz İsrail ve ABD dayağı türk askerinden yiyeceğini çok iyi biliyor sadece direk karşısına almaktan korkuyor o yüzdendirki çoğrafyayı daha kötü bir hale getiriyorlar
    Cevapla
  • Ottoman 2 ay önce Şikayet Et
    Bölgenin güvenliği için abd nin buralardan gitmesi gerekir
    Cevapla
  • Ottoman 2 ay önce Şikayet Et
    Bölgenin güvenliği için abd nin buralardan gitmesi gerekir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bölgenin güvenli kana doymayan ABD nin bölgeden cehennem olup gitmesidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı