GKRY’de sahte evlilik operasyonu: 15 gözaltı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) sahte evlilik yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

GKRY’de sahte evlilik operasyonu: 15 gözaltı
GKRY’de sahte evlilik operasyonu: 15 gözaltı
GİRİŞ 31.01.2024 22:52 GÜNCELLEME 31.01.2024 23:15

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) sahte evlilik yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan çete çökertildi. Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol) tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyon ile13’ü GKRY’de, 1 Letonya’da ve 1’i Portekiz’de toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Europol tarafından yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ta sahte evlilikler yoluyla AB'ye yasadışı göçü kolaylaştıran suç örgütünün yakın takibe alındığı belirtilerek, örgütün Letonya ve Portekiz vatandaşı kadınları, AB’ye üye olmayan ülkelerden gelen kişilerle görücü usulü evlendirdiği belirlendiği ifade edildi.

Çete üyelerinin Hindistan ve Pakistan başta olmak üzere, üçüncü ülke vatandaşlarının Güney Kıbrıs’a gelmeleri için kolaylık sağladığı belirtilen açıklamada, para karşılığı gerçekleştirilen sahte evlilikler sayesinde, söz konusu kişilerin AB içerisinde kolayca seyahat etmesi ve oturma izni alması sağlandığı ifade edildi.

Suç örgütünün, Güney Kıbrıs, Portekiz ve Letonya’nın başkentlerindeki belediyelerde 133 sahte evliliğin organize ettiği kaydedilerek, insan kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetlerine karıştığının da tespit edildiği belirtildi.

GÜNEY KIBRIS'TA 2’Sİ ÇETE LİDERİ 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Europol ekipleri, Portekiz ve Letonya’da gözaltına alınan kişiler ile Güney Kıbrıs’ta gözaltına alınanlardan 2 kişinin suç örgütünün lideri olduğunu açıkladı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti