Türkiye, Eurofighter Typhoon'da istekli

İsveç'in NATO üyeliğine onay verilmesinin ardından ABD, F-16'ların Türkiye'ye satışı için Kongre'ye bildirimde bulundu. Satışta sorun çıkmaması beklenirken, Ankara'nın ekstra olarak Eurofighter Typhoon almaya hala istekli olduğu belirtildi.

Türkiye, Eurofighter Typhoon'da istekli
Türkiye, Eurofighter Typhoon'da istekli
GİRİŞ 01.02.2024 14:35 GÜNCELLEME 01.02.2024 14:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasında F-16 konusunda olumlu adımlar atılırken, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Milli Savunma Bakanlığı'ndan yetkili, Türkiye'nin halen 40 adet Eurofighter Typhoon savaş jeti satın almakla ilgilendiğini söyledi.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, ABD Kongresi'nin F-16 satışını engellemesini beklememekle birlikte, Türkiye'nin halen Eurofighter Typhoon jetlerini satın almak istediğini söyledi.

ALMANYA SATIŞA KARŞI ÇIKMIŞTI

Kasım ayında Türkiye, Typhoon satın almak için İngiltere ve İspanya ile görüştüğünü açıklamış ancak Almanya bu fikre karşı çıkmıştı.

Reuters'a konuşan Türk yetkili, "Hala ilgileniyoruz, konsorsiyum üyesi Almanya'nın bu konudaki olumlu yaklaşımını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Çok ortaklı Eurofighter Typhoon jetleri; Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'dan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretiliyor.

Hava kuvvetlerini yenilemek isteyen Türkiye, kendi milli savaş uçağı KAAN'ı da geliştiriyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • wanted 2 ay önce Şikayet Et
    bu bir taktik Türkiyede Conileri diğer batı ülkelerini güzel oyalıyor zaman kazanıyor kendi uçağımızı uçurup envantere alana kadar işin özü bu
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    vaaay. ülkenin bütün uçak mühendisleri yorumlara toplanmis
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    F 16 hiç şansı yok çok suratli manevralar yapabilecek bir uçak
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Eurofighter çok güzel bir uçak özel boyama ile görünmez hale getirilse f35 hiç şansı yok
    Cevapla
  • muhakkik 2 ay önce Şikayet Et
    Tedbir olsun diye olabilir.F-16 lar da umut yok.Kaan da yolda biiznillah....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı