Aliyev açıkladı... Azerbaycan Avrupa Konseyi ve AİHM’den çekiliyor

Ermenistan'la ilgili ikiyüzlü tutumunu her fırsatta yineleyen AB'ye Azerbaycan'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) üyeliklerinden çekilebileceğini söyledi.

Aliyev açıkladı... Azerbaycan Avrupa Konseyi ve AİHM’den çekiliyor
Aliyev açıkladı... Azerbaycan Avrupa Konseyi ve AİHM’den çekiliyor
GİRİŞ 01.02.2024 19:09 GÜNCELLEME 01.02.2024 19:13
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Sekreteri Martin Chungong’u kabul etti.

AZERBAYCAN'A KARŞI DÜŞMANCA TAVIR

Aliyev, görüşmede Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) Azerbaycan'a karşı düşmanca tavır sergilendiğini belirtti.

Aliyev Akar'ı kabul etti! Ermenistan'a açık uyarı!Aliyev Akar'ı kabul etti! Ermenistan'a açık uyarı!

Bakan Bayraktar: Azerbaycan'la enerji alanında yürümeye devam ediyoruzBakan Bayraktar: Azerbaycan'la enerji alanında yürümeye devam ediyoruz

AKPM'nin bu tutumunun örgütün temel ilkeleri ile çeliştiğini vurgulayan Aliyev, "Eğer AKPM, Azerbaycan delegasyonunun haklarını iade etmezse Bakü Avrupa Konseyi ve AİHM’deki üyeliklerini gözden geçirecek." ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'LA ARAMIZDA FİİLİ BARIŞ HALİ VAR"

Aliyev, ülkesinin Ermenistan'la ilişkilerine yönelik, "Azerbaycan’la Ermenistan arasında şu an fiili barış söz konusu. Sınırda durum birkaç aydır sakin. Bu sürecin mantıksal olarak sona ermesi için ise bir barış anlaşması imzalanmalı ve Ermenistan Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarından vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ermenistan’ın Bağımsızlık Bildirgesi'nin Azerbaycan’ın topraklarına yönelik iddialar içerdiğini, Ermenistan anayasasında da söz konusu bildirgeye atıfta bulunulduğunu hatırlatan Aliyev, "Ermenistan, kısa sürede kendi anayasasında ve diğer yasalarında toprak iddialarına ilişkin gereken değişiklikleri yapmalıdır." dedi.

FRANSA'YA TEPKİ: 'ATEŞE BENZİN DÖKME' PEŞİNDE

Aliyev, Fransa'nın Azerbaycan karşıtı tutumuna da değinerek "Bölgede yıkıcı politika yürüten Fransa, adeta 'ateşe benzin dökme' peşinde. Bölgemizde gerilimin nedeni olan Paris hem çeşitli uluslararası örgütler hem de parlamento düzeyinde Azerbaycan karşıtı politika yürütüyor. Fransa, Güney Kafkasya’da lider konuma gelme peşinde. Ancak nüfuzunu güçlendirmeye yönelik çabaları sonuçsuz kalıyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 118
  • Ahmett 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupalılar iki milletten nefret eder bir Türkler bir de Ruslar... O yüzden ne kadar haklı olursanız olun karşı tarafı tutarlar...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çekilmek akil işi deyil içinde mucadile etmek gerekir.
    Cevapla
  • salih1159 2 ay önce Şikayet Et
    fransız soykırımları katliamları internetten araştırın dünyanın en aşşaılık ülkesi ve toplumu.almanya sınırındaki fransızlar ana dili gibi almanca bilir ama iğrençliklerinden almanca konuşmaz.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Konseyi ve AİHM çünkü pkklılar var... Bizim meclisten gidip karşı oy kullanan hainlerde var.. Bizim tek yapacağımız vatandaşlıktan çıkartma yasası getirmemiz.
    Cevapla
  • Anti asala 2 ay önce Şikayet Et
    Katliamcı soykırımcı katil Fransa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü