Filipinler'de sel ve toprak kayması

Filipinler'de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayboldu.

Filipinler'de sel ve toprak kayması
Filipinler'de sel ve toprak kayması
GİRİŞ 02.02.2024 10:45 GÜNCELLEME 02.02.2024 10:45

Filipinler'in en büyük 2’nci adası Mindanao başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açtı.

Yerel makamlardan yapılan açıklamada, adaya bağlı Davao de Oro bölgesinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiği, arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyuruldu.

Pazar gününden bu yana 23 toprak kaymasının yaşandığı Maragusan belediyesinin felaketten en fazla etkilenen bölge olduğu aktarıldı.

Bölgedeki köylerde yaşayan 10 bin 100 kişinin sel ve toprak kaymaları nedeniyle evlerinden tahliye edildiği belirtildi.

Agusan del Sur ilindeki Bunawan ve Veruela belediyelerinde ise yaklaşık 5 bin kişinin tahliye merkezlerine sığındığı kaydedildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!