Kanada'da camiye saldırı: Trudeau'dan kınama

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Mississauga kentinde camiye yapılan saldırıyı kınayarak, İslamofobinin toplumda yeri olmadığını belirtti.

Kanada'da camiye saldırı: Trudeau'dan kınama
Kanada'da camiye saldırı: Trudeau'dan kınama
GİRİŞ 02.02.2024 13:16 GÜNCELLEME 02.02.2024 13:19

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pazar günü Mississauga kentindeki bir camiye düzenlenen saldırıya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Söz konusu saldırının, Quebec City İslami Kültür Merkezi Camisi'ne 29 Ocak 2017'de düzenlenen silahlı saldırının yıl dönümüne denk geldiğine işaret eden Trudeau, söz konusu saldırıyı, "korkakça, rahatsız edici ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Trudeau, "Bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. İslamofobinin toplumumuzda yeri yoktur." ifadesini kullandı.

Öte yandan Mississauga Polisi, saldırıya ilişkin yeni detayları paylaştığı bir açıklama yayımladı.

Pazar gecesi caminin camlarına taşlar atıldığı anımsatılan açıklamada, olayın "nefret suçu" olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Olayda yaralanma olmadığına işaret edilen açıklamada, cami sorumluları ile yakın temasta olunduğu ve olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti