İki çocuğunu 15. kattan atan çift idam edildi

Çin'de, gayrimeşru ilişki yaşadığı kadınla birlikte 2 yaşındaki kızı ve 1 yaşındaki erkek çocuğunu 15. kattan aşağı atarak öldüren baba idam edildi. Çiftin hangi yöntemle idam edildiği ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

İki çocuğunu 15. kattan atan çift idam edildi
İki çocuğunu 15. kattan atan çift idam edildi
GİRİŞ 02.02.2024 13:26 GÜNCELLEME 02.02.2024 13:40
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Çin'in Chongqing kentinde 2 Kasım 2020'de Zhang Bo, 2 yaşındaki kız, 1 yaşındaki erkek çocuğunu ve ilişki yaşadığı Ye Chengchen ile birlikte evinin penceresinden aşağı atarak öldürmüş, yargı sürecinin ardından ikili, "kasten adam öldürme" suçundan idam cezasına çarptırılmıştı.

ADAMIN EVLİ OLDUĞUNU ÖĞRENSE DE İLİŞKİYE DEVAM ETMİŞ

Chongqing Yüksek Halk Mahkemesi'nin 11 Mayıs 2023'te açıkladığı gerekçeli kararda, Zhang Bo'nun evli olduğu dönemde medeni durumu hakkında bilgi vermeksizin Ye ile uygunsuz bir ilişkiye başladığı ancak Ye'nin bu durumu öğrendikten sonra da ilişkiyi sonlandırmadığı belirtildi.

Zhang Bo ve Ye Chengchen

KADIN, ÇOCUKLARI EVLİLİKLERİNİN ÖNÜNDEKİ ENGEL OLARAK GÖRMÜŞ

Çinli adamın Şubat 2020'de eşinden boşandıktan sonra Ye'nin iki çocuğu çiftin evlenmesinin önündeki en büyük engel olarak gördüğü ve Zhang'ı defalarca çocukları öldürmekle tehdit ettiği ifade edildi.

DAHA SONRA ÇOCUKLARI PENCEREDEN ATMIŞLAR

Zhang'ın, 2 Kasım 2020'de çiftin iki çocuğu 15. katta yer alan evinin penceresinden atarak öldürdüğü ve olaya "kaza süsü" vermeye çalıştığı kaydedildi. İki sanığın eylemlerinin "hukukun ve ahlakın kırmızı çizgilerine meydan okuduğu ve toplum vicdanını ayaklar altına aldığı" vurgulandı.

CEZALARI İNFAZ EDİLDİ, İDAMIN YÖNTEMİ AÇIKLANMADI

İkili hakkında verilen idam cezasının geçtiğimiz 31 Ocak'ta Chongqing 5 Numaralı Orta Dereceli Halk Mahkemesi tarafından infaz edildiği duyuruldu.

İdam yöntemi hakkında bilgi verilmezken, ülkede çoğunlukla zehirli iğne veya idam mangası kullanılıyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 94
  • Dava Adamı 2 ay önce Şikayet Et
    çok doğru bir karar. inşallah Bizim ülkemizde de böyle bir yasa olur bu suçu işleyen katiller idam edilir
    Cevapla
  • a.60 2 ay önce Şikayet Et
    Darısı bizim ülkeye inşallah.Cumhurbaşkanı idam yasası önüme gelirse imzaların diyordu ama nerede o yasayı çıkaracak siyasetciler
    Cevapla
  • Kosovalı Kenan... 2 ay önce Şikayet Et
    Keşke Türkiyede böyle bir mahkeme olsa
    Cevapla
  • ssk emeklisi 2 ay önce Şikayet Et
    ne iyi darısı türkiyenin başına
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    gerçek adalet bu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!