Husiler tüm dünyaya resmen duyurdu! ABD ve İngiltere Yemen'i vurdu

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin, başkent Sana dahil 5 kente saldırı düzenlediğini duyurdu. Husilere ait 36 hedefin vurulduğu bildirildi.

GİRİŞ 04.02.2024 01:37 GÜNCELLEME 04.02.2024 15:56
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Son dakika Yemen haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Filistin'e destek olmak amacıyla Kızıldeniz'deki gemi ticaretine engel olan Husilerden çarpıcı bir açıklama geldi.

ABD VE İNGİLTERE YEMEN'İ VURDU

ABD ve İngiltere, 13 farklı lokasyonda İran destekli Husi güçlere ait 36 hedefi bombaladı.

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin, başkent Sana dahil 5 kente saldırı düzenlediğini duyurdu.

Husilere bağlı El-Mesire televizyon kanalının X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD ile İngiltere'nin, Sana'nın yanı sıra Zemar, Hacce ve El-Beyda kentlerini hedef aldığı belirtildi.

11 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Husilere bağlı "Ensarullah" isimli haber sitesinde ise ABD ile İngiltere'nin, Taiz kentindeki Hayfan ve El-Berah bölgelerine 11 hava saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

Haberde, Sana'daki saldırıların En-Nehdeyn ve Attan bölgelerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

Saldırıların sonuçlarına ilişkin bilgi verilmezken ABD ile İngiltere'den konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Husiler daha önce, ABD ile İngiltere'nin, Hudeyde kentine bağlı el-Luhayya ve Dureyhimi beldelerine saldırılar düzenlendiğini duyurmuştu.

Öte yandan, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'den Kızıldeniz'e fırlatılmaya hazırlanan 6 Husi gemisavar füzesinin imha edildiğini duyurdu.

CENTCOM'un X sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz'deki gemilere karşı fırlatılmaya hazırlanan 6 Husi gemisavar füzesine karşı meşru müdafaa amaçlı saldırı düzenlediği belirtildi.

Saldırının, seyrüsefer özgürlüğünün korunması ve uluslararası suların daha güvenli hale getirilmesi için gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • Vatan bayrak 2 ay önce Şikayet Et
    İran en büyük şeytandır husilere desdek verdi yemen vuruldu Hamas'a desdek verdi Filistin'de 30 bin şehit gaziler ve ysralılar oldu İran büyük türk düşmanıdır
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ramazan Hoca haka hak batıla batıl demeye çalıştığı için öldü. Onun en iyi savunucusu da Allah'tır
    Cevapla
  • Ebabil kuşlari 2 ay önce Şikayet Et
    En büyük şeytan,düşman abd kafiri İsrail kafiri İngiliz Alman Fransız kafirleridirler bütün müslüman ülkeler kendi aralarındaki cevizin için doldurmayan meslleleri bırakıp orta doğudan( bu kâfirleri,abd İsrail İngiliz vs)kovmalari gerek kâfirlerin gücü yüce HZ Allahmz CC Kur'an'ı Kerim'de dediği gibi õrumcek ağına benzer , bir süpürge vurdunmu biter inşallah,bunlar hepsi kâfirlerin plani
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye gibi ülkeler israile gemilerle malzeme göndermezse siyonistler biter
    Cevapla
  • Tarık 2 ay önce Şikayet Et
    Ürdün hava kuvvetlerinin bu saldırılara katıldığını biliyor musunuz! İhanetin sonu yok! Irak Ürdün’e ucuz petrol akışını kesti!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı